2017. augusztus. 20. - István napja van
Banner
Banner
Banner

Adó-Pénzügy

Nyári hangulat uralkodik a befektetési alapok piacán

Nyári hangulat uralkodik a befektetési alapok piacán

2017. augusztus 16. 14:39

Júliusban 0,3 százalékos változást láthattunk a befektetési alapok vagyonában, ami 20 milliárd forintos mínuszt jelent. Valójában ez az első negatív hónap az idén, ami talán a forró július számlájára írható. Ami a tőzsdéket illeti, ott különösen a fejlődő világ tőzsdéi emelkedtek, de az elmúlt hónapban a pesti börze alulteljesítő volt. A devizapiacon a forint a dollárhoz képest jelentősen erősödni tudott és az euróval szemben is erősödést láthattunk.

Tizenegy éves csúcson a kkv-k pénzügyi várakozásai

Tizenegy éves csúcson a kkv-k pénzügyi várakozásai

2017. augusztus 15. 14:23

Jelentősen megugrottak a hazai kis-és középvállalkozók (kkv) pénzügyi várakozásai – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból. Átlagosan 8,5 százalékos árbevétel-,  és 5,1 százalék%-os profitnövekedésre számítanak a következő egy évben, ami 2006 óta a legmagasabb előrevetített várakozás.

Cégtemetőket számolna fel a NAV

Cégtemetőket számolna fel a NAV

2017. augusztus 15. 13:43

Legkésőbb szeptember 29-ig minden vállalkozásnak be kell jelentenie az adóhivatal számára, ha székhelyszolgáltatást vesz igénybe. A székhelyszolgáltatók ugyanis - bár hasznosak lehetnek például egy külföldi vállalkozó számára -, sokszor a cégmegszüntetések költségei elől menekülő vállalkozók mentsvárai.

Új adószabályok lépnek életbe jövőre

Új adószabályok lépnek életbe jövőre

2017. augusztus 15. 12:23

Jó lesz résen lenni, hiszen jövő január 1-től változik az adóigazgatás eljárási rendje. Lesz olyan, aki jól jár, és olyan is, aki nem. Ugyanakkor a cél az egyszerűsítés és a kockázatok csökkentése. Például az újonnan alakuló vállalkozások közül azok, amelyek cégvezetésében, tulajdonosi körében olyan személyt találnak, aki korábban olyan cégben volt képviseletre jogosult, vagy tulajdonos, amely egymillió forintot meghaladó adótartozással szűnt meg, adófizetési biztosíték fizetésére lesznek kötelesek.

Ezermilliárdos segítséget nyújtott a jegybank a devizahitelesek számára

Ezermilliárdos segítséget nyújtott a jegybank a devizahitelesek számára

2017. augusztus 14. 15:11

A rendszerváltás óta a legszélesebb körre kiterjedő, legmélyebbre gyűrűző pénzügyi veszélyt a devizahitelezés jelentette. A devizahitelezés kivezetését a 2014. évi forintosítás és a bankok által tisztességtelenül felszámolt költségek elszámolása biztosította. Erre a jegybank - a devizatartalékából - nyolcmilliárd eurót bocsátott rendelkezésre. Az elszámolás körülbelül ezermilliárd forinttal csökkentette a háztartások adósságát.

Növekvő futamidő

Növekvő futamidő

2017. augusztus 9. 15:16

Júliusban a 143 milliárd forintos havi növekedés kétharmadát a Kétéves Magyar Állampapír és a Prémium Magyar Államkötvény vásárlások tették ki. Idén közel 1291 milliárd forinttal emelkedett a lakossági állampapírok állománya.  

Felére csökkenhet az adóbírság

Felére csökkenhet az adóbírság

2017. augusztus 8. 16:35

Jóval szigorúbban venné az adózó fellebbezési lehetőségeit új bizonyítékok behozatala kapcsán az adóhatóság a jövőben - áll a legfrissebb adóeljárási törvénytervezetben. Ugyanakkor a fellebbezési jogról való lemondás esetén a bírság felét elengedné a hatóság - hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST. 

Neten rendelt árut?  Így kell utána adózni

Neten rendelt árut? Így kell utána adózni

2017. augusztus 7. 10:04

Sokan rendelnek interneten, ám azt kevesen tudják, hogy az így megvásárolt áruk 22 euró értékig vámmentesek, tehát a megrendelőnek csak a termék árát és az esetleges szállítási költséget kell megfizetnie. Ám 22 euró felett adózni kell.

Nagyot csökkentek a devizatartalékok júliusban

Nagyot csökkentek a devizatartalékok júliusban

2017. augusztus 7. 9:13

Júliusban 1,155 milliárd euróval csökkentek a jegybank devizatartalékai, amiben egy tízéves lejáratú egymilliárd euró értékű kötvény július 4-én esedékes visszafizetése lehetett a meghatározó.

Minden harmadik magyar lakást venne

Minden harmadik magyar lakást venne

2017. augusztus 4. 11:25

A magyarok 33 százaléka fontolgatja a lakásvásárlást a következő három évben, ami jelentős növekedés az egy évvel korábbi 26 százalékos arányhoz képest. A lakásvásárlást tervezők közel fele hitelfelvételt is tervez.

1127 találat (1/113 oldal)

Partneroldalak