2019. június. 27. csütörtök - László napja van
Banner
Banner
Banner
Bevándorlási különadó: szigorú NAV ellenőrzés

Bevándorlási különadó: szigorú NAV ellenőrzés

2018. szeptember 18. 10:14

Az Országgyűlés júliusi döntése alapján a bevándorlást segítőket pénzelő szervezeteknek bevándorlási különadót kell fizetniük.

Az első bevallást szeptember 17-ig kellett benyújtani, és a 25 százalékos mértékű adót is eddig az időpontig kellett megfizetni. Egyes szervezetek azonban nyíltan a magyar törvények és adószabályok kijátszásáról beszélnek – tájékoztatott a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV).

Közölték a NAV szigorúan ellenőrzi a bevándorlási különadóra vonatkozó szabályok végrehajtását. Ha megállapítja az adófizetés elmulasztását, akkor nemcsak az adóhiányt (az eltitkolt adót) kell megfizetni, hanem a szankciókat is.

Eljárási szabálysértés esetén – így például ha a szervezet elmulasztja a nyilatkozatadást – mulasztási bírsággal kell számolni, aminek a mértéke mulasztásonként félmillió forint. Ha a revizorok az ellenőrzéskor azt állapítják meg, hogy a törvényben foglalt kötelezettségek nem teljesültek, akkor a megállapított adóhiány mellett adóbírság, illetve késedelmi pótlék is kiszabható az érintett adózó terhére.

Pr7
Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Partneroldalak