2018. június. 20. szerda - Rafael napja van
Banner
Banner
Banner
Dömping jöhet az új lakáshitelekért

Dömping jöhet az új lakáshitelekért

2017. szeptember 11. 10:00

Álmosabb volt a lakáspiac nyáron az év korábbi szakaszához képest, de az iskolakezdés után újból felélénkült a piac. Az új sláger a minősített fogyasztóbarát lakáshitel.

Egyelőre csak érdeklődnek az emberek július 1-től forgalmazható minősített fogyasztóbarát lakáshitelek iránt, igaz, a legtöbb banknál még ki sem jött a konstrukció - közölte Vincze Krisztián.

 
A GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője az új termékről elmondta, úgy kell elképzelni, mint egy védjegyet a kiváló magyar élelmiszerek esetében. Ha egy élelmiszer nem kap ilyen minősítést, nem jelenti azt, hogy az nem jó, nem finom, esetleg veszélyes, csak azt, hogy a védjegy kritériumainak nem felel meg.

 A tőke már az első törlesztéstől apad

„Csak azok a konstrukciók kaphatják meg a minősítést, akik a Magyar nemzet Bank (MNB) által megszabott kritériumoknak meg tudnak felelni. Ilyen például, hogy a kamatperiódus hossza három vagy annál több év legyen, és hogy a hitelező által választott referenciaértékhez viszonyított kamatfelár nem haladhatja meg a 3,5 százalékpontot” – fogalmazott a szakértő, aki hozzátette: fontos előny, hogy az új hiteleknél a tőkének már az első pillanattól fogynia kell majd, valamint a határidők és díjak kapcsán is kereteket szab a bankoknak.


A fogyasztóbarát hitelek felpörgetik a piacot                                                                               Stockphoto

Mint fogalmazott, ősszel a jegybank reklámkampányt indít a fogyasztóbarát hitelek népszerűsítésére, emiatt október elejétől dömpingre számítanak a piacon. A GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője megjegyezte: még mindig érdemes alaposan utána járni minden lehetőségnek.
 
„Az ügyfelek 70 százalékának biztosan kedvező lesz a fogyasztóbarát hitel, ugyanakkor élethelyzettől is függ, hogy kinek mi a legmegfelelőbb. Nincs szentírás, nincs rá garancia, hogy mindenkinek a kirakattermék a legjobb választás” – hívta fel a figyelmet a szekember.

 

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/GDN Ingatlanhálózat Hitelközpont

Partneroldalak