2018. július. 23. hétfõ - Lenke napja van
Banner
Banner
Banner
Egyelőre nem módosítja a BÉT ezeket az indexeket

Egyelőre nem módosítja a BÉT ezeket az indexeket

2017. augusztus 3. 10:21

Elhalasztja a BUX és a BUMIX indexek lehetséges módosítását a Budapesti Értéktőzsde.

Ha módosítják is a BUX (ez az index a legismertebb hazai részvényindex, mely a Budapesti Értéktőzsdén forgó legnagyobb kapitalizációjú részvények mozgását reprezentálja. A BUX a Budapesti Értéktőzsde, BÉT hivatalos részvényindexe), és a BUMIX (a tőzsde 2004. június 1-től folyamatosan számolt közepes és kis piaci tőkeértékű tőzsdei cégeket tömörítő indexe) indexetek, arra bizonyára nem most kerül sor. Ugyanis változhat az FHB súlya e két indexben, ha a bank közkézhányada 15 százalék alá csökken a Takarékbank nyilvános vételi ajánlata után. 

A tőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. az FHB Bank Nyrt. részvényeire tett önkéntes nyilvános vételi ajánlat eredményét a kibocsátó szerdán közzétette. Mivel a kibocsátó tájékoztatása alapján nem állapítható meg egyértelműen az FHB tőzsdére bevezetett részvénysorozatára vonatkozó új közkézhányad-mérték, ezért a BÉT az FHB súlyozási tényezőjét (WF) a BUX és BUMIX indexekben egyelőre nem módosítja.
 
Amint az új közkézhányad nagyobb bizonyossággal meghatározható - az ajánlatban megjelölt összehangoltan eljáró személyeken kívüli tulajdonosoknak a jogszabályok értelmében még van idejük bejelenteni a részesedésükben bekövetkezett esetleges jelentős változást -, a BÉT ennek ismeretében dönt majd az indexek módosításáról és az FHB súlyozási tényezőről, amennyiben az indokolt - írták.
 
Pr7
Forrás: BÉT
 

Partneroldalak