2022. október. 2. - Petra napja van
Banner
Banner
Banner
Ezeknél a bankoknál nem húznak le minket

Ezeknél a bankoknál nem húznak le minket

2016. augusztus 12. 14:24

A lakossági bankszámlák egyre inkább hasonlítanak egymásra – legalábbis a költségeiket górcső alá véve. A pénzintézetek többségénél találhatunk párszáz forintos havidíjért számlacsomagot.

A bankok nem háríthatnak át minden költséget a lakosságra, ezért a bevételkiesést sokszor a vállalati számlákon szeretnék behozni, emiatt viszont jelentős, ötven százalékos különbségek is lehetnek költségekben. Mutatjuk, melyik számla most a legolcsóbb egy kiscégnek.

A verseny erősödésére utal, hogy a bankszámlák költségei kis mértékben ugyan, de több banknál is csökkentek az elmúlt félév során. Volt olyan bank (a Raiffeisen) mely a kezdő vállalkozások kedvezményes időszakában adott akciója következtében a havi számlaköltségeket 22 százalékkal csökkentette.

A vizsgált időszakban csak egyetlen olyan bank volt (a CIB) mely számlavezetési díjat emelt, de azt is csak kis mértékben. Továbbra is él a megállapításunk, hogy a banki költségeket érdemes hosszabb időtávot szem előtt tartva elemezni és ennek megfelelően bankot választani.

Minden vizsgált bank kínál speciális kedvezményeket is ügyfelei számára, így ezek figyelembe vételével is érdemes kalkulálni a bankválasztás során. Erről a témáról bővebben itt olvashat. 

Pr7

Forrás: penzcentrum.hu

Partneroldalak