2019. január. 20. - Sebestyén napja van
Banner
Banner
Banner
Hitelkedvezmények a közösség erejével

Hitelkedvezmények a közösség erejével

2018. április 3. 15:37

Hogyan tudja a betétesek összefogása hitelkedvezményekhez juttatni azokat, akiknek hitele van? A MagNet Banknál maguk az ügyfelek dönthetnek arról, hogy mely hitelfelvevőket segítenék szívesen betétjükkel, akik hitele így akár kamatmentessé is válhat.

A körülöttünk lévő világ javarészt hitelekből épül, amelyet a bankok ügyfeleik betételhelyezéséből finanszíroznak. Amikor a betétes átadja megtakarításait egy hagyományos kereskedelmi banknak, lemond a pénzével kapcsolatos számos felelősségteljes döntésről, cserébe pedig kizárólag azt az ígéretet kapja, hogy bankja kamatostól fizeti számára vissza a betétben elhelyezett összeget.

A MagNet  Közösségi Bankban – hagyományos betétekkel ellentétben – a Mentor-Szféra Plusz betét tulajdonosa a betét elhelyezésekor kiválaszthatja, hogy a MagNet Bank melyik konkrét hitelfelvevő ügyfele vagy mely szférába tartozó vállalkozás hitelét kívánja kedvezményesebbé tenni betétje által, miközben egyúttal piaci kamathoz jut megtakarításai után. Ezáltal a MagNet ügyfelei minden erőfeszítés nélkül egy olyan cél szolgálatába állíthatják a pénzüket, amellyel egyetértenek, elősegíthetik számukra fontos szektorok virágzását úgy, hogy pénzük kamatozik. 
A hitelezési kockázatot nem a betételhelyező ügyfelek, hanem a bank viseli, a betét pedig természetesen az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által garantált.

Így segíti a közösség a hitelfelvevőket

A másik oldalon, a hitelfelvevők lehetőséget kapnak arra, hogy kölcsönük hiteldíját csökkentsék, sőt, az összegyűlt betétek függvényében akár kamatmentessé is tegyék. Minél nagyobb összegű betét áll a hitelfelvevő mögött, annál kedvezőbbé válik a hitele. Bárki, aki a MagNet Banknál vesz fel hitelt, szabadon csatlakozhat a programhoz, és gyűjthet betéteket a közösség tagjaitól a kölcsöne mögé. A hitelfelvevőnek nyújtott hiteldíj kedvezményt teljes egészében a bank biztosítja.


Aki a MagNet Banknál vesz fel hitelt, szabadon csatlakozhat a programhoz, és gyűjthet betéteket a közösség tagjaitól a kölcsöne mögé

Fotó: MTI

A felek vagy ismeretség útján kerülnek mentori kapcsolatba – például családtagok és barátok helyezik el a megtakarításaikat egy számukra fontos személy vagy intézmény támogatására –vagy ismeretlenül, a weboldalon található bemutatkozás alapján döntenek szimpátia alapján. Az átláthatóság jegyében a bank minden esetben számszerűsíti mind az összegyűlt betétek aktuális összegét, mind pedig a hitelfelevevő által így elért kedvezményt a honlapján. A programban résztvevő hitelfelvevők ehhez előzetesen lemondanak a banktitok jogáról.

Két konkrét példa

Ludvig Tamás egy korábbi CHF hitele kiváltására vett fel 7,3 millió forint kölcsönt a MagNet Banktól. Tamás ismerősei és a bank közösségi betétesei összesen 77 millió forintnyi megtakarítást helyeztek el az ügylet mögé, mellyel Tamás hiteldíj-megtakarítása éves szinten 167 700 forint volt.

A Váci Waldorf Alapítvány által működtetett alternatív iskola a MagNet Bank 54 millió forint összegű hitelével új épületbe költözött – egy volt laktanya területére –, melyet teljes körűen korszerűsített a gyerekek számára. A szülői közösség és a MagNet ügyfelei összesen 121 millió forint betétet helyeztek el az Alapítvány hitele mögé, amely így 374 ezer forint éves megtakarítást eredményezett az iskola számára.

Pr7

Forrás: MagNet Bank
 

Partneroldalak