2018. szeptember. 19. szerda - Vilhelmina napja van
Banner
Banner
Banner
Itt a személyre szabott telefonos lakáshitel-kalkuláció

Itt a személyre szabott telefonos lakáshitel-kalkuláció

2017. szeptember 25. 16:01

Már elérhető a CIB Banknál az 5 és a 10 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel. A pénzintézet dedikált telefonos szakértői csapattal és telefonos lakáshitel-kalkulációval segíti az érdeklődőket a számukra megfelelő konstrukció kiválasztásában.

Szeptember 20-tól lehet igényelni a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket a CIB fiókhálózatában, a bank már az első napokban is jelentős érdeklődést tapasztalt a termék iránt a fiókokban és a telefonos ügyfélszolgálaton is. A CIB extraszolgáltatást is kínál a fogyasztóbarát kölcsönöket kereső ügyfeleknek: azoknak, akik felhívják a CIB Hitelvonalat a (+36 1) 399 8888 telefonszámon, a pénzintézet szakértői megmondják, milyen összegű CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelre számíthatnak, illetve segítséget kaphatnak az igényeiknek megfelelő konstrukció kiválasztásában. Így ha az érdeklődő már tudja, hogy hol és milyen jellegű ingatlant szeretne vásárolni, egy telefonhívással azt is kiderítheti, hogy a bank milyen összegű hitelt tud ehhez biztosítani: azaz már úgy választhatja ki a konkrét ingatlant, hogy tisztában van vele, mennyi pénz állhat rendelkezésére.

A kölcsönök új és használt lakás vásárlására, illetve korábban felvett lakáscélú kölcsön kiváltására is felhasználhatók. A CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek 5 és 10 éves kamatperiódus mellett érhetők el, vagyis – az igénylő választásától függően – öt vagy tíz évig nem változnak a törlesztőrészletek. A kiszámítható törlesztés mellett a kamatok is kedvezőek: az 5 éves kamatperiódusú kölcsön már akár 4,25 százalékos1 (THM: 4,78%2), míg a 10 éves kamatperiódusú akár 5,45 százalékos1 (THM: 6,04%2) kamattal is elérhető1. További előnyt jelent, hogy az ügyfelek kedvező induló költségekkel számolhatnak3: a bank nem számol fel folyósítási, értékbecslési díjat, emellett a pénzintézet fizeti a jelzálog bejegyzéséért fizetendő földhivatali eljárási illetéket, illetve a kölcsönigénylés befogadásához és a folyósításhoz szükséges Takarnet lekérdezés díját is, az ügyfeleknek mindösszesen a közjegyzői okirat díját kell megfizetniük.

Rövidebb hitelbírálat

A CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek esetében– az MNB által meghatározott kritériumoknak megfelelően – az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanapon belül megtörténik a hitelbírálat, és a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanapon belül a bank folyósítja is a hitelt. Abban az esetben, ha az ügyfél hamarabb szeretné visszafizetni a kölcsönt, az előtörlesztési díj az előtörlesztett összeg egy százaléka, legfeljebb 30 ezer forint, míg a lakástakarék-pénztári megtakarításból történő elő- vagy végtörlesztés díjmentes.

„Az idei év hátralévő részében jelentős érdeklődésre számítunk a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek iránt. Ezek a termékek nemcsak kedvező kamatozásúak, de a fix kamatperiódusoknak köszönhetően rendkívül kiszámíthatóak is, így várakozásaink szerint sokan választják majd ezeket lakásvásárláshoz és meglévő lakáscélú hitelük kiváltásához egyaránt. Dedikált telefonos szakértői csapatunk felállításával az volt a célunk, hogy már az első pillanatban segíthessük az érdeklődőket: a telefonos lakáshitel-kalkulációnak köszönhetően úgy foghatnak hozzá az ingatlankereséshez, hogy tudják, a bank mennyi hitelt tud biztosítani a vásárláshoz” – nyilatkozta Viniczei Krisztina, a CIB Bank vezető üzletfejlesztési menedzsere.

Íme, a részletes tudnivalók

Kamat kedvezménycsomag: a 2017. szeptember 20-tól befogadott, hiánytalan CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel hitelkérelmek esetében havi jóváírási kötelezettség teljesítése esetében a Bank 0,25 százalék kamatos kedvezményt biztosít az egyedi kölcsönszerződésben meghatározott standard kamatból. Az üzletfél a havi jóváírási kötelezettséget akkor teljesíti, ha havonta legalább százezer forint összeg jóváírás történik a kölcsönszerződésben megjelölt bankszámláján. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség több jóváírás útján is teljesíthető. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség nem teljesíthető készpénzes befizetés útján, valamint az üzletfél saját bankszámlái közötti átvezetés útján.

A jóváírási kötelezettség teljesítésének első ellenőrzésére a folyósítást követő 6. törlesztési esedékesség hónapjának utolsó banki munkanapján kerül sor. A bank azt vizsgálja, hogy az elvárt jóváírási kötelezettség teljesítése a vizsgált időszakban legalább négy alkalommal teljesült-e. A további ellenőrzésekre mindig az előző vizsgálatot követő 6. törlesztési esedékesség hónapjának utolsó banki munkanapján kerül sor. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség teljesítésének elmaradása esetén az üzletfél a kamat kedvezményre a rendszeres felülvizsgálat időpontját követő első törlesztési esedékességtől kezdve nem jogosult, és a kamat kedvezmény nélkül számított törlesztő részlet megfizetésére köteles. Amennyiben a bank a rendszeres felülvizsgálat időpontjában azt állapítja meg, hogy az üzletfél az elvárt jóváírási kötelezettséget újra teljesíti, az üzletfél a kamatkedvezményre a rendszeres felülvizsgálat időpontját követő első törlesztési esedékességtől kezdve automatikusan, az üzletfél bármely további nyilatkozata nélkül ismételten jogosulttá válik és a kamatkedvezménnyel számított törlesztőrészlet megfizetésére köteles.

A havi jóváírási kötelezettség teljesítés felülvizsgálatának részletes szabályait az üzletféllel kötött egyedi kölcsönszerződés tartalmazza.

A teljes Hiteldíj Mutató (THM) meghatározása a 2017. szeptember 20-tól érvényes feltételek és a hatályos jogszabályok 20 éves futamidő és 5 millió forint hitelösszeg, 5, illetve 10 éves kamatperiódus és az ügyleti kamat figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke a változó kamatozású kölcsön esetén nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

A THM meghatározása során figyelembe nem vett egyéb költségek összege:

  • A fedezetként, illetve hitelcélként szolgáló ingatlan tulajdoni lapjának beszerzési költsége, mivel a bank hiteligényléshez kapcsolódóan nem alkalmazza a díjat.
  • A kölcsönszerződés közokiratba foglalásának díja: a közjegyzői díjszabásról szóló 14/1991 (XI. 26.) IM rendelet szerinti összeg, mely a közjegyző munkadíja, költségtérítése, illetve a közjegyzői okiratról készült hiteles másolatok száma alapján állapítják meg.
  • Az önálló zálogjoggal terhelt ingatlanra vonatkozó vagyonbiztosítás költsége az adósok által választott biztosítónál legalább a kölcsönösszeg, és egy éves járulékaira kötött, teljes körű vagyonbiztosítás alkalmazott díjtétele tekintettel arra, hogy az a bank számára nem ismert.
  • A kölcsönhöz kapcsolódó Bankközi átutalás GIRO-n keresztüli, valamint bankon belüli átutalás díja (a kölcsönösszeg eladó részére történő átutalásának, hitelkiváltáshoz kapcsolódóan a kiváltott kölcsönt nyújtó bankhoz történő átutalásának díja.

A THM mutató továbbá tartalmazza a kölcsön lejáratakor az önálló zálogjog törléséért fizetendő földhivatali eljárási illeték és CIB Alapszámla havi díját.

A kölcsön folyósításának feltétele a fedezetül szolgáló ingatlan(ok)ra vonatkozó vagyonbiztosítási szerződés megkötése, valamint a kölcsönszerződésnek megfelelő tartalmú, közjegyzői okiratba foglalt, egyoldalú kötelezettségvállalásról szóló nyilatkozat.

Pr7
Forrás: CIB Bank

Partneroldalak