2018. június. 20. szerda - Rafael napja van
Banner
Banner
Banner
Már az Erste Bank is kínálhat fogyasztóbarát lakáshiteleket

Már az Erste Bank is kínálhat fogyasztóbarát lakáshiteleket

2017. július 14. 12:22

Tovább nőtt a minősített termékeket kínáló hitelintézetek köre, mostantól az Erste Bank is kínálhat ilyet.

Még több bank kínálatából választhatják ki a számukra legkedvezőbb lakáshitelt az érdeklődők. A jegybank ugyanis azt közölte: mivel az intézmény sikerrel pályázott a minősítés megszerzésére, az MNB felé bejelentett lakáshitelekre vonatkozóan megkezdheti a minősített termékek forgalmazását.

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel bíró lakáshiteltermék elterjesztését tűzte ki célul. A jegybank a piaci szereplőkkel és a fogyasztók képviselőivel való intenzív konzultáció eredményeképp a minősítés koncepcióját és a hozzá kapcsolódó pályázati kiírást úgy alakította ki, hogy a fogyasztói igényeket minél inkább kielégítő, a piaci versenyt erősítő és a hitelkiváltásokat ösztönző termékek forgalmazása indulhasson meg.

A 2017. május 19-én közzétett pályázati feltételek alapján a minősítés elnyerésére 2017. június 1-jétől pályázhatnak a hitelintézetek. A Minősített fogyasztóbarát lakáshitelek termékismertetőit az MNB minositetthitel.hu oldalán érhetik el a fogyasztók.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/MNB

Partneroldalak