2018. október. 20. szombat - Vendel napja van
Banner
Banner
Banner
Már ebben is segít a NAV

Már ebben is segít a NAV

2017. november 2. 13:02

Már nemcsak a helyi iparűzési adó bevallását, hanem az adóelőleg-kiegészítésről szóló bevallást is be lehet nyújtani elektronikusan az adóhivatalhoz.

A helyi iparűzési adó adóelőleg-kiegészítéséről szóló bevalláshoz a 17HIPAEK jelű nyomtatványt kell kitölteni - tájékoztatott a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV). A hivatal a benyújtás után befogadó nyugtát küld és a bevallást, az esetleges késedelem és a tartalom vizsgálata nélkül elektronikusan továbbítja a megjelölt székhely, telephely szerinti önkormányzati adóhatóságnak.

Közölték, a NAV-hoz határidőben benyújtott adóbevallást az önkormányzati adóhatóság teljesítettnek tekinti. A NAV ebben a folyamatban csak azt vizsgálja, hogy a bevallást benyújtó jogosult-e a bevallások benyújtására.

Az Általános Nyomtatvány-kitöltő Keretprogramra (ÁNYK) optimalizált HIPAEK bevalláskitöltő programja, valamint a kitöltést segítő aktív súgó a NAV honlapján érhető el. A helyes kitöltést a programban rövid, figyelmeztető üzenetek, valamint a kitöltési útmutató is segíti.

Pr7

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Partneroldalak