2019. május. 26. - Fülöp napja van
Banner
Banner
Banner
Még könnyebben igényelhetünk személyi kölcsönt

Még könnyebben igényelhetünk személyi kölcsönt

2018. július 11. 12:17

Az idei év első negyedévében mintegy 35 százalékkal nőtt az OTP Banknál az online személyi kölcsönök volumene az előző év azonos időszakához képest. A termék sikerességét az pénzintézet tovább egyszerűsítette az online személyi kölcsönök igénylési folyamatát: mostantól azon ügyfelek is igényelhetnek online személyi kölcsönt, akiknek a fizetése nem OTP-s folyószámlára érkezik.

A személyi kölcsön ügyintézés teljes folyamatát az OTP Bank elsőként digitalizálta Magyarországon, így a termék egy számítógép segítségével akár otthonról is igényelhető a nap 24 órájában, a hét minden napján. A termék népszerűségét az első negyedéves adatok is jól tükrözik: mintegy 35 százalékkal bővült az újonnan kihelyezett online személyi kölcsönök volumene az előző év azonos időszakához képest. A folyósított összeg pedig megközelítette a 1,3 milliárd forintot.

Érdekesség, hogy 2018 januárjában az online személyi kölcsön igénylések száma több mint ötven százalékkal nőtt 2017 januárhoz képest. 
„Évről-évre változnak ügyfeleink bankolási szokásai, ennek az igénynek próbáltunk megfelelni, amikor digitalizáltuk egy klasszikus banki termékünket. A termék sikeressége miatt döntöttünk úgy, hogy tovább fejlesztjük az online személyi kölcsön igénylési folyamatát. Idén májustól azok az ügyfeleink is igényelhetnek az internetbankon keresztül online személyi kölcsönt, akik nem OTP-s folyószámlára kapják a fizetésüket”– mondta Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója.

Megnövekedett kereslet

Közölte, az online ügyintézés lehetőségére különösen Budapesten és Pest megyében van nyitottság: az elektronikus igénylések több mint harmada a központi régióból érkezett. Ezt az igénylési módot főleg a férfiak vették igénybe 2018 első negyedévében. Az online igénylők kétharmada férfi volt, míg a fióki igénylések közel egyenlő arányban oszlottak meg a nemek között. 

Látva 2018 első négy hónapjának piaci statisztikáit, a szakértők szerint az idei növekmény – a korábbi húsz százalék körüli piaci várakozásokhoz képest – akár hatvan százalék is lehet az előző év azonos időszakához képest, amely egyértelműen a felfűtött versenynek és a megnövekedett keresletnek köszönhető.

Pr7
Forrás: OTP Bank

Partneroldalak