2018. április. 23. hétfõ - Béla napja van
Banner
Banner
Banner
Megugrott a kkv-k hiteligénye

Megugrott a kkv-k hiteligénye

2017. március 17. 15:25

Átmenetileg szüneteltetik a hetvenmilliárd forintos keretösszegű, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését célzó hitelprogramot, mert a beérkezett pályázatok forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet.

Kiemelt figyelem övezi a különféle pályázatok kiírását. Különösen népszerűek a vissza nem térítendő forrással kiírt pályázatok. Tavaly május végén indult eredetileg 44 milliárd forintos keretösszeggel a GINOP-8.3.1-16- jelű uniós, nulla százalékos „ingyenhitel” konstrukció. Ezt az összeget ősszel hetvenmilliárd forintra emelték.

Most azonban átmenetileg szüneteltetik a hitelprogramot, mivel a beérkezett pályázatok forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet.

A legutóbbi hivatalos adatok (január végén a parlamenti projektmenedzseri ülés során) még arról szóltak, hogy mintegy 45 milliárd forintos az együttes támogatási igény, illetve nyolcmilliárd forintot már ki is fizettek a pénzügyi közvetítők a végső kedvezményezetteknek, azaz a kis-és középvállalkozóknak. Azóta jelentősen tovább nőtt a hiteligény a cégek körében és már a hetvenmilliárd forintos kereten is túlfutott.

Forrás: Pr7/portfolio.hu

Partneroldalak