2018. július. 23. hétfõ - Lenke napja van
Banner
Banner
Banner
Nincs pénz a nyaralásra? Van megoldás

Nincs pénz a nyaralásra? Van megoldás

2017. augusztus 3. 16:54

Tombol a kánikula, rengetegen a nyaralásukat töltik, vagy hamarosan elutaznak. A nyaralás viszont jelentősen megterheli a családi költségvetést. Ám, ha hiányzik egy adott összeg a nyaraláshoz, több lehetőség is adódik, hogy kipótoljuk a keretet.

Amikor nyaralásról van szó, sokakban felmerül, hogy egyáltalán megengedhetik-e maguknak, hogy a pihenést a vágyott helyen töltsék, vagy inkább várjanak a következő nyárig. Persze nagyon sokan előre spórolnak a nyaralásra, de vannak, akiknek a szűk családi költségvetés ezt nem engedi meg. Számukra sincs azonban minden veszve, hiszen egy hitellel még megmenthető a család nyaralása.

A bankmonitor szerint az elmúlt évek kamatcsökkenésének köszönhetően a személyi kölcsön kondíciók is igen kedvezőek, ami a nyaralás megfinanszírozására is alkalmas lehet. Külön előny, hogy a személyi kölcsön bármire felhasználható, és semmilyen fedezetet nem szükséges a hitel mögé.

Fontos szempontok a személyi kölcsönnél:

  • a személyi kölcsönnél átlagosan 3-5 munkanap az elbírálási idő, (van olyan bank, ahol néhány órán belül is folyósítanak és van ahol két hétig is eltarthat a folyamat), viszont fontos, hogy a szükséges dokumentumok (például munkáltatói igazolás, bankszámla kivonatok) hiánytalanul rendelkezésre álljanak
  • a magasabb jövedelem jó pontot jelent a banknál, amit kedvezőbb kamattal is jutalmaz, viszont ma már alacsonyabb jövedelem mellett is elérhetők jó ajánlatok
  • nem előírás sok banknál, hogy nála nyissunk számlát, de érdemes lehet megnézni, milyen számlákat kínál az adott bank, hátha kedvezőbb, mint a mostani
  • nem feltétlenül kell az adott bankhoz utaltatni a jövedelmünk, viszont ha ezt tesszük, kamatkedvezményt kapunk cserébe.

Íme, a legkedvezőbb személyi kölcsönök

Természetesen az igényektől és a vállalható költségektől függően igen széles skálás mozoghat a nyaralási célpontok köre. Megfelelően tervezve már egy külföldi út is alacsony költségekből megúszható (például egy last minute ajánlat keretében), a bankmonitor példáin keresztül a két végletet, egy 400 ezer és egy 1 millió forintos utat vettek alapul.

A 400 ezer forint már elég lehet két fő számára akár egy görög, olasz vagy horvát tengerparti nyaralás kiadásainak fedezésére. A legjobb öt személyi kölcsön kondícióját áttekintve háromves visszafizetés mellett már havi 13 ezer forintos törlesztő mellett is megkapjuk a 400 ezres összeget. Azonban korántsem mindegy mennyire járunk utána a lehetőségeknek, hiszen a legjobb öt ajánlat havi törlesztőjében is 1,5 ezer forint a különbség, ami összességében azt eredményezi, hogy 55 ezer forintot spórolhatunk meg 3 év alatt.

Akkor sem megoldhatatlan a helyzet, ha egy hosszabb idejű nyaraláshoz, vagy egy távolabbi célpontra való utazáshoz (például egy ázsiai út) lenne szükségünk pénzre. Egymillió forintot a legjobb esetben háromves visszafizetés mellett 32 ezres törlesztővel is megkapunk. Nagyobb összeg esetén még szembetűnőbb a jó választás eredménye, hiszen a közel négyezer forintos eltérés is van a törlesztők között, ami összességében 137 ezer forinttal drágább hitelt is eredményezhet.

Pr7

Forrás: bankmonitor.hu

Partneroldalak