2019. április. 25. csütörtök - Márk napja van
Banner
Banner
Banner
Online személyi kölcsön: szeretjük, de számos előnyét nem ismerjük

Online személyi kölcsön: szeretjük, de számos előnyét nem ismerjük

2018. augusztus 15. 15:55

Egyre népszerűbb az online személyi kölcsön. Az OTP Bank az idei év első felében 3,6 milliárd forintnyi online személyi kölcsönt folyósított, az előző év azonos időszakához képest 33 százalékos növekedést eredményezve. A termék sikere ellenére sok előnyével még mindig nincsenek tisztában.

Az online személyi kölcsön népszerűsége rohamosan növekszik, az első félévben az OTP Banknál az online igénylések után folyósított kölcsönök összege elérte a 3,6 milliárd forintot. Ezáltal az előző év azonos időszakához képest harmadával több kölcsönt helyezett ki a bank 2018 júniusáig. A teljesítmény mögötti egyik ok, hogy a digitális fejlesztéssel az ügyfelek minden eddiginél nagyobb szabadsághoz jutottak, és bárhonnan, akár a saját otthonukból is igényelhetik a terméket online.

Az OTP internetbank felülete jó ideje nemcsak kalkulációra és a személyes, bankfióki igénylés kezdeményezésére alkalmas, hanem a teljes folyamat elvégezhető ezen keresztül, beleértve a szerződés aláírását is. Azoknak, akik mégis a bankfiókokban tennék fel a kérdéseiket, lehetőségük van arra, hogy az igénylés bármely szakaszában hagyományos ügyintézésre váltsanak, és ott folytassák azt, ahol az interneten abbahagyták.

Akár jövedelemigazolás nélkül 

A jövedelemigazolás a személyi kölcsön fedezetének is tekinthető, minden igénylés során szükség van arra, hogy hitelképességünket igazoljuk. Azonban azoknak, akiknek az OTP Bankhoz érkezik a jövedelmük, nem szükséges jövedelemigazolást feltölteniük, hiszen az ezzel kapcsolatos információkkal a pénzintézet ez esetben már rendelkezik.


Az ügyfelek telefonjuk vagy tabletjük böngészőjében, az OTP internetbankba belépve is igényelhetnek online személyi kölcsönt
Stockphoto

„Az online személyi kölcsön egyre népszerűbb, a beérkező kérdésekből viszont látjuk, hogy sokan még mindig nem tudják, hogy teljesen online, az otthonuk elhagyása nélkül is igényelhetik a terméket. Látva az ügyféligényeket és a termék népszerűségét, idén még tovább egyszerűsítettük az online igénylési folyamatunkat. Idén májustól azok az ügyfeleink is igényelhetnek az internetbankon keresztül online személyi kölcsönt, akik nem OTP-s folyószámlára kapják a fizetésüket. Az ő esetükben arra van szükség, hogy online feltöltsék a jövedelmüket igazoló dokumentumot, például munkáltatói igazolást, vagy bankszámla kivonatot. A jövedelmüket OTP-s bankszámlájukra kapó ügyfeleinknek erre sincs szükségük az igényléshez” - nyilatkozta Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója. 

Mobil eszközökről is igényelhetünk

Ha épp nincs lehetőségünk számítógép elé ülni, a mobilunk is segítségünkre lehet. A bank ügyfelei útközben, a telefonjuk vagy tabletjük böngészőjében, az OTP internetbankba belépve is igényelhetnek online személyi kölcsönt. Néhány adat megadása után mobil aláírással kell érvényesíteni a szerződést. A mobil aláírás egy – a szerződés aláírása előtt – SMS-ben érkező biztonsági kód, amelynek begépelésével történik meg a szerződés tényleges aláírása. Ezzel garantálva, hogy biztosan az igénylő és egyben a telefon tulajdonosa írta alá a személyi kölcsön szerződést.

Hunyor Erna Szofia
Forrás: Pr7/OTP Bank

Partneroldalak