2019. március. 22. péntek - Beáta napja van
Banner
Banner
Banner
Ötmilliónál több a banki adós

Ötmilliónál több a banki adós

2018. július 17. 16:49

Az idei év első öt hónapjában több mint 564 milliárd forintnyi új szerződés született. A lakossági adósok száma, június végén csaknem 5,03 millió volt.

Rekordon a lakossági adósok száma, június végén csaknem 5,03 millióan szerepeltek a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) lakossági alrendszerében, hozzávetőleg harmincezerrel többen, mint egy éve.

A Világgazdasága a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. friss adatait ismertetve arról ír, hogy a hitelszerződéseik miatt a rendszerben szereplő magánszemélyek száma ráadásul úgy emelkedik folyamatosan, hogy a nyilvántartott rossz adósok száma fokozatosan csökken: június végén 1,8 millió fennálló és megszűnt lakossági mulasztást tartott nyilván a BISZ, ami 75 ezres, 8,7 százalékos csökkenés éves szinten. Eközben az élő és megszűnt hitelszerződések száma 9,675 millióra nőtt.

A lap a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatait idézve arról is ír, hogy dinamikusan nő az új lakossági hitelszerződések volumene: az év első öt hónapjában több mint 564 milliárd forintnyi új szerződés született, ami 43,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Pr7
Forrás: BISZ Zrt./MTI

Partneroldalak