2018. október. 20. szombat - Vendel napja van
Banner
Banner
Banner
Sokan nem is tudnak róla, pedig számos hivatalos ügyet elintézhetnek itt

Sokan nem is tudnak róla, pedig számos hivatalos ügyet elintézhetnek itt

2017. október 16. 12:59

Két éve indult a Webes Ügysegéd, de még alig ismerik. Mit kell tudni róla és hogyan, milyen ügyek intézésére használható a weboldal.

Ez lényegében egy olyan államigazgatási üzemeltetésű weboldal, ahol a magánszemélyek hivatalos ügyeiket intézhetik – hívja fel a figyelmet az Ado.hu. 2015 IV. negyedévében hozták létre, de még mindig nem ismert az emberek körében.

Tudnunk kell arról is, hogy a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) olyan teljes körű azonosítási szolgáltatás, mely a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokban azonosítja az igénybe vevőt, és azt továbbítja a felhasználók, intézmények felé. Lehetőséget kínál az ügyfeleknek, hogy saját döntésük alapján válasszanak az elérhető elektronikus azonosítási módok közül. Így a Webes Ügysegédben intézhető ügyek nem kizárólag Ügyfélkapus azonosítással, hanem emellett Telefonos Azonosítással is elérhetőek.

A webes ügysegéd segítségével 13 fő témakörhöz kapcsolódó ügyeket intézhetünk. Például: erkölcsi bizonyítvány, jármű, tájékoztatás a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban tárolt saját adatokról, egyéni vállalkozással kapcsolatos ügyek, stb.

Részletesen itt olvashat a lehetőségről.

 

Forrás: Ado.hu

Partneroldalak