2020. november. 24. kedd - Emma napja van
Banner
Banner
Banner
Szinte senki sem ad számlát

Szinte senki sem ad számlát

2013. november 27. 11:42

Lakást bérelt a NAV, majd sorban kihívta magához a különböző szerelőket és egyéb szolgáltatásokat nyújtókat. Az eredmény lesújtó - tette közzé az adóhatóság.

 

 

  • Ideiglenes lakással buktatja le a NAV a számlafelejtőket
  • 10-ből 9-en zsebre dolgoznak
  • A vizsgált szolgáltatók 15 százalékának nincs adószáma

 

A NAV dél-budapesti adóellenőrei ideiglenesen lakást béreltek a fővárosban azért, hogy ellenőrizzék a házhoz jövő szolgáltatók adózási fegyelmét. Az akció során különösen a magukat az interneten hirdető, lakásfelújítást végző "mesterekre" koncentráltak.

Az eredmény önmagáért beszélt: tízből kilencen zsebre dolgoztak, azaz a zárlakatos, az üveges, az épületasztalos, a szobafestő, a víz-, a villany- és a háztartásigép-szerelő sem adott számlát a munkadíjról, csupán az egyik rovarirtó társaság alkalmazottja teljesítette önként a bizonylatadási kötelezettséget. Mint kiderült, őt a kft. szabályosan be is jelentette.

Az ellenőrzések során az is kiderült, hogy a vizsgált szolgáltatók mintegy 15 százaléka adószám nélkül, üzletszerűen folytatta tevékenységét, sőt akadt olyan is, aki korábbi munkáltatójának cégnevével visszaélve vállalt lomtalanítást. Ez utóbbi esetben az érintett cég a nevével való visszaélés és rossz hírnév keltése miatt feljelentést tett.

Partneroldalak