2018. június. 25. hétfõ - Vilmos napja van
Banner
Banner
Banner
Újabb bank adhat fogyasztóbarát hitelt

Újabb bank adhat fogyasztóbarát hitelt

2017. szeptember 11. 12:32

A CIB Bank is kínálhat Minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket, miutn megszerezte erre a jogosítást a Magyar Nemzeti Banktól (MNB).

Pozitívan bírálta el a Magyar Nemzeti Bank (MNB), és erről ma értesítette a Minősített fogyasztóbarát lakáshitel program keretében pályázatot benyújtó CIB Bank Zrt-t. Mivel az intézmény sikerrel pályázott a minősítés megszerzésére, az MNB felé bejelentett lakáshitelekre vonatkozóan megkezdheti a minősített termékek forgalmazását. Az újabb sikeres pályázattal tovább nő a minősített termékeket kínáló hitelintézetek köre, így a fogyasztók még több intézmény kínálatából választhatják ki a számukra legkedvezőbb lakáshitelt.

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel bíró lakáshiteltermék elterjesztését tűzte ki célul. Az MNB a piaci szereplőkkel és a fogyasztók képviselőivel való intenzív konzultáció eredményeképp a minősítés koncepcióját és a hozzá kapcsolódó pályázati kiírást úgy alakította ki, hogy a fogyasztói igényeket minél inkább kielégítő, a piaci versenyt erősítő és a hitelkiváltásokat ösztönző termékek forgalmazása indulhasson meg.

A 2017. május 19-én közzétett pályázati feltételek alapján a minősítés elnyerésére 2017. június 1-jétől pályázhatnak a hitelintézetek. A Minősített fogyasztóbarát lakáshitelek termékismertetőit az MNB minositetthitel.hu oldalán érhetik el a fogyasztók.

 

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/Magyar Nemzeti Bank

Partneroldalak