2019. február. 23. szombat - Alfréd napja van
Banner
Banner
Banner
A fiatalok szívesen költöznek másik kerületbe

A fiatalok szívesen költöznek másik kerületbe

2018. augusztus 7. 12:46

Nem jellemző, hogy az emberek ragaszkodnának egy kerülethez lakásvásárlás esetén. Ugyanakkor a családalapításhoz közeledve egyre többen szeretnének ott élni, ahol felnőttek.

Ritka manapság, hogy valaki csak azért vásárol egy adott budapesti kerületben lakást, mert az azt megelőző években, akár évtizedekben ott élt. Hiába kötődik tehát valaki egy adott környékhez, ha van rá elegendő pénze, inkább egy népszerűbb kerületbe költözik – mondta Gadanecz Zoltán.

A GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa  szerint, ha valaki a XII. kerületben fő fel a fővárosban, kedveli a környéket, szereti azt a stílust, de ha az anyagi helyzete lehetővé teszi, hogy a belvárosban vagy egy populárisabb részen vásároljon ingatlant, akkor inkább emellett fog dönteni. Mint mondta, a GDN Ingatlanhálózat szakembereinek tapasztalata szerint a költözésnél korosztályos trendek is kirajzolódnak. A huszonéves vagy harmincas évei elején járó fiatalok jól veszik ezt az akadályt, könnyen tudnak a változással együtt élni, de ahogy elkezdenek idősödni, már kevésbé rugalmasak.

„Egy idő után szívesebben térünk vissza oda, ahol a gyermekkorunkat töltöttünk és inkább költözünk egy olyan környékre, amit megszoktunk, ismerünk. Általánosságban elmondható, hogy mire valaki anyagilag megerősödik, visszaköltözik oda, ahonnan elindult és ott próbál meg családot alapítani” – jelezte a szakember, aki hozzátette: kizárólag Csepelen volt megfigyelhető, hogy ragaszkodnak a kerületükhöz a helyiek, más régiókban sokkal gyakoribb az átköltözés.
 

Pr7
Forrás: GDN

Partneroldalak