2018. június. 25. hétfõ - Vilmos napja van
Banner
Banner
Banner
A gazdaság sikerének feltétele a megfelelő digitális- és adókörnyezet biztosítása

A gazdaság sikerének feltétele a megfelelő digitális- és adókörnyezet biztosítása

2017. május 8. 13:28

A technológia fejlődés megállíthatatlan, és a hazai vállalatoknak is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a kutatás-fejlesztésre - hangzott el Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) Gazdasági Csúcstalálkozóján.

"Nem érdemes kisebb célt kitűznie az országnak, minthogy a legversenyképesebb beruházási környezetet biztosítsa a térségben a leghatékonyabban összekapcsolva a termelést a digitalizációval, valamint, hogy a legversenyképesebb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. A miniszter szerint a gazdaság sikerének feltétele a megfelelő digitális- és adókörnyezet biztosítása a magas hozzáadott értékű beruházások számára a megfelelő munkaerőpiaci kínálat mellett" - fogalmazott a rendezvényen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Futó Péter, az GYOSZ elnöke elmondta:„A több mint 6000 közép- és nagyvállalatot tömörítő, legnagyobb hazai munkaadói szervezetként az MGYOSZ a magyarországi versenyszféra több mint 60 százalékát képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. A szervezet alapvető feladata a hazai vállalatok érdekvédelme, támogatása. Ennek egyik eszközeként a Budapesti Értéktőzsdével együttműködve szeretnék segíteni a magyar cégeket a tőzsdei bevezetésben. Számításaik szerint 203 olyan vállalat van ma Magyarországon, amely egyértelműen képes lenne a tőzsdére lépésre. Jelenleg ezek a cégek több mint 1000 milliárd forintos forgalmat bonyolítanak és 8-10 százalékos forgalomarányos nyereségük van. Ez a 203 vállalat hosszútávon a gazdaság motorja lehet." 

Szijjártó Péter miniszter a munkaidőkeret-elszámolásról szóló módosítással kapcsolatban elmondta, hogy kellő előkészítéssel, hosszabb egyeztetés után, de előbb vagy utóbb feltehetően szükséges lehet majd meglépni a munkaidő-keret egyről két évre bővítését, mert különben versenyhátrányba kerülhet az ország a regionális versenytársaival szemben.

"Pár évvel ezelőtt még mindent az olajár határozott meg. De a technológia fejlődésnek köszönhetően az új kitermelési módszerek lehetővé és idővel egyre költséghatékonyabbá is tették a palagáz és a palaolaj kitermelését" - mondta Futó Péter, aki a technológiai fejlődés fontosságát alátámasztva példaként említette az olaj árának változását az elmúlt években.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke szerint egy olyan exportvezérelt gazdaság esetén, mint a magyar, a külkereskedelem további bővítésének elengedhetetlen feltétele a versenyképes, világszínvonalú termékek és szolgáltatások előállítása.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/MGYOSZ
 

Partneroldalak