2018. április. 25. szerda - Márk napja van
Banner
Banner
Banner
A magas hozzáadott értékű projekteké a jövő

A magas hozzáadott értékű projekteké a jövő

2017. március 6. 15:34

Magyarország továbbra is rendkívül vonzó a befektetők körében. Tavaly csaknem 18 ezer új munkahely létrehozásáról született befektetői döntés.

A 2016-oshoz hasonló mértékű külföldi működő tőke, azon belül is egyre több magas hozzáadott értéket előállító projekt Magyarországra vonzása a cél az idén - mondta a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke az M1 aktuális csatornán.

Ésik Róbert kifejtette, elsősorban a kutatás-fejlesztés és innováció területére fókuszál az ügynökség, mivel ha itt sikerül helytállni, elképzelhető, hogy a legmodernebb technológiákra alapozó gyártást, automatizálást, ipar 4.0 típusú megoldásokat is Magyarországra hozzák a cégek. Emlékeztetett, hogy a magas hozzáadott értékű projektek részarányának növelésére a HIPA támogatási rendszere is új elemekkel bővült.

Az ügynökség elnöke szerint Magyarország továbbra is rendkívül vonzó a befektetők körében. Közölte, hogy tavaly csaknem 18 ezer új munkahely létrehozásáról született befektetői döntés, ami ötezerrel több, mint a megelőző esztendőben és minden eddiginél több, 3,2 milliárd euró értékű külföldi működő tőke (FDI) érkezett az országba, ami duplája a megelőző esztendőnek.

Pr7

Forrás: MTI

Partneroldalak