2018. június. 20. szerda - Rafael napja van
Banner
Banner
Banner
A pénz nem elég a sikeres vállalkozáshoz

A pénz nem elég a sikeres vállalkozáshoz

2017. szeptember 12. 10:03

Hiába áll rendelkezésre elegendő pénz, ha nincs mögötte szakmai tudás és stressztűrő, valamint kapcsolatépítési képesség – derül ki a K&H: üzletet ide! program felméréséből. Ebben arra keresték a választ, hogy milyen képességek, képzettségek szükségesek egy sikeres vállalkozás működtetéséhez.

Magyarországon több mint 533 ezer bejegyzett társas vállalkozás működik, holott évente mintegy 25-30 ezerúj vállalkozás alakul - derül ki a KSH adataiból. A nagy lemorzsolódás oka, hogy kevesen tudnak hosszú távon is sikeresen működni.

„A K&H: üzletet ide! vállalkozásösztönző program keretében arra kerestük a választ, hogy a cégvezető részéről milyen  képzettségek és képességek szükségesek ahhoz, hogy egy vállalkozás hosszú távon sikeres legyen. A kutatásból kiderült, hogy a kis-és középvállalkozások (kkv) szerint egy vállalkozás eredményességéhez ugyan az egyetemi tanulmányok és a nyelvtudás is nélkülözhetetlen, de leginkább a szakma rejtelmeibe kell minél jobban elmélyedni” – mondta el Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Aki céget akar vezetni, bírnia kell a stresszt

A kutatás rávilágít arra is, hogy a sikeresség alapja a kommunikáció, a nyitottság és a terhelhetőség. A cégvezetők szerint ugyanis a legfontosabb a stressztűrő és a kapcsolatépítési képesség, emellett a kezdeményezőkészség és az önbizalom is lényeges feltétele az eredményességnek.


A sikeresség alapja a kommunikáció és a nyitottság                                                                         Stockphoto

„Szerencsére ezek nem szuperképességek, hiszen mind elsajátítható és fejleszthető. Ráadásul ma már számtalan, kifejezetten a kkv-k  igényeire szabott szakmai előadás, konferencia és workshop közül választhatnak a cégvezetők, amelyek kifejezetten ezen képességek erősítésére koncentrálnak” – mondta el Kovács Viktor Zoltán. Érdekes adat, hogy a saját tőke és a jogi szabályozás a cégvezetők szerint a legelhanyagolhatóbb tényező. Ezek szerint hiába van meg a megfelelő összegű pénz, ettől még nem lesz sikeres a vállalkozás.  

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/K&H

 

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, június 30-i adata szerint 

Partneroldalak