2018. április. 25. szerda - Márk napja van
Banner
Banner
Banner
Állami támogatás gyárbővítésre

Állami támogatás gyárbővítésre

2017. július 13. 10:23

Fémforgácsolási kapacitásának bővítésére kapott támogatást a Component Kft.

A Component Kereskedelmi Kft. 415 millió forintos beruházással bővíti termelési kapacitásait, a telephely bővítéséhez és az eszközbeszerzéshez 207,56 millió forintos támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program forrásából - közölte Révai Csaba, a Forrás Unió Tanácsadó Kft. projektmenedzsere. Az ötven százalékos vissza nem térítendő támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar központi költségvetés finanszírozza.

A budapesti központú, három telephellyel rendelkező vállalat martonvásári gyártócsarnokának bővítését, valamint a termeléshez szükséges eszközök beszerzését és azok technológiai fejlesztését tervezi. Az új gépek hatékony programozásához, a termékmodellek megmunkálásához fejlettebb szoftverekre is szükség van, a pályázat a szoftverek beszerzését is segíti. A huzalszikra- és a köszörűgépekkel új technológiákat vezetnek be, ez által szélesebb körű megbízásokat tudnak teljesíteni, akár külföldi megrendelőktől is.

Az 1989 óta működő, 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás a gyógyszer-, olaj-, gáz- és vegyiparban használatos irányítástechnikai terepi és laboratóriumi műszerek, valamint kiegészítőik forgalmazásával, összeszerelésével és a fejlesztések eredményeként immáron CNC forgácsolási tevékenységgel foglalkozik. A cég legfőbb üzleti partnerei közé tartozik a Mol Nyrt., a Borsodchem olaj- és vegyipari vállalat, illetve a Richter és a Teva gyógyszergyár. A társaság nettó árbevétele 1,9 milliárd forint, míg az adózott eredménye 227 millió forint volt tavaly. A vállalkozás kevesebb mint 20 embert foglalkoztat.

Pr7

Forrás: Component Kft./MTI

Partneroldalak