2019. június. 27. csütörtök - László napja van
Banner
Banner
Banner
Átadták a WESSLING Tudásközpontot

Átadták a WESSLING Tudásközpontot

2017. szeptember 29. 15:32

A WESSLING Tudásközpont felavatásával olyan bázis jött létre, amely a mintegy ezer fős, nemzetközi műszaki innovációs hálózatnak domináns, regionális kutatás-fejlesztési központja lesz.

Olyan bázis jött létre WESSLING Tudásközpont felavatásával, amely a mintegy ezer fős, nemzetközi műszaki innovációs hálózatnak domináns, regionális kutatás-fejlesztési központja lesz – jelentette ki Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár. Hozzátette: a magyar gazdaság eredményei a számok mögött álló sikeres vállalatok történetéből állnak össze.

A WESSLING Tudásközpont profiljába tartozó tevékenységek mindegyike szorosan kapcsolódik az Irinyi Terv stratégiai céljainak a megvalósításához, egyes kiemelt ágazatok innovációs hátterének biztosításához, legyen szó az élelmiszeriparról, az egészséggazdaságról, vagy a vegyiparról – közölte Lepsényi István. Hangsúlyozta: a WESSLING huszonöt éves hazai sikertörténete egyben az innováció-vezérelt gazdaságra való átállás nemzetközileg is felmutatható példája, amely a tudástőke gyarapítására, a kutatás-fejlesztésre és innovációra támaszkodó iparágaink növekedése szempontjából kiemelkedő jelentőségű.

Az államtitkár szólt arról, hogy a kormány már több programot is kidolgozott a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében, hiszen a továbblépéshez a változásokon át vezet az út. Ezek megvalósítása során segítjük az innováció-vezérelt gazdaságra való áttérést, erősítjük ipari termelésünket, támogatjuk vállalkozásaink megerősödését a hazai és az exportpiacokon egyaránt, illetve olyan kedvező üzleti környezetet alakítunk ki, amely segíti a hazai vállalatok sikeres működését – tette hozzá Lepsényi István.

Pr7

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

Partneroldalak