2018. szeptember. 19. szerda - Vilhelmina napja van
Banner
Banner
Banner
Az energiaiparban is fontos az utánpótlás

Az energiaiparban is fontos az utánpótlás

2017. augusztus 28. 13:21

Energetika és vízi-közmű témában kutató egyetemistákat díjazott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). Cél, hogy a jövőben is segítsék az energetika és a közszolgáltatások iránt elkötelezett fiatalok szakmai pályáját.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal támogatja azokat a tehetséges fiatalokat, akik már az egyetemi éveik alatt elkötelezték magukat az energiaipar és a közműszektor fejlesztése mellett. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Energetikai Szakkollégiumával együttműködve idén második alkalommal hirdetett MEKH Diplomadíj-pályázatot a hivatal a szakterületeihez kapcsolódó tanulmányokat folytató tehetséges hallgatók számára. A hétfői díjátadó ünnepségen a MEKH pénzjutalomban részesítette azt a három hallgatót, akik a hivatal és az ország számára fontos energetikai és közmű témakörben a legkiválóbb pályamunkát nyújtották be.

A díjakat Grabner Péter, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese, Kisvárdai Gábor, a közszolgáltatásokért felelős elnökhelyettes titkárságvezetője és Pácsonyi Imre, a BME Energetikai Szakkollégiumának volt elnöke adták át hétfőn a hivatal székházában.


Támogatják az energetika és a közszolgáltatások iránt elkötelezett fiatalok szakmai pályáját
 

Grabner Péter hangsúlyozta: sok más területhez hasonlóan az energiaiparban is fontos az utánpótlás. A pályázó fiatalok bizonyítják, hogy sem témában, sem vállalkozó kedvű, magasan képzett fiatalban nincs hiány. Ez pedig biztató egyrészt az energetikai szektor hosszú távon is megbízható működése, másrészt a Hivatal az ellátás biztonságáért, a minőségi szolgáltatásért végzett munkája kapcsán – hangoztatta az elnökhelyettes.

A díjazottak:

I. díj - Kazsoki Attila Sándor: Lakossági energiafogyasztás és napelemes energiatermelés egyidejűségének növelése energiatároló alkalmazásával

II. díj - Kovács Zsófia: Az elektromos hajtású személygépkocsik elterjedése Magyarországon

III. díj - Szabolcsi Balázs: A Szentendre-szigetre telepített csáposkút csoport vizsgálata

Fókuszban a szakmai tevékenység

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Diplomadíj-pályázatára érkezett valamennyi pályamű magas színvonalú és aktuális témákat elemző dolgozat. Az összesített pontszámok között minimális volt az eltérés, így a pályázati kiírás értelmében nagy szerepük volt az egyéb szakmai tevékenységeknek, mint például a korábbi tudományos munkáknak, publikációknak. A MEKH 600 ezer forint összdíjazásban részesítette az első három helyezett hallgatót.

A MEKH hangsúlyozta: célja, hogy a jövőben is minden rendelkezésére álló eszközzel segítse az energetika és a közszolgáltatások iránt elkötelezett fiatalok szakmai pályáját.

Pr7

Forrás: Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

Partneroldalak