2020. január. 26. - Vanda napja van
Banner
Banner
Banner
 Bankszimulációban mérték össze tudásukat

Bankszimulációban mérték össze tudásukat

2018. május 28. 10:47

A Budapesti Corvinus Egyetem háromfős csapata – Martos Áron, Verebélyi Miklós és Horváth Zsófia – nyerte a BANKSIM 30 címmel indított országos bankszimulációs vetélkedő döntőjét.

A BANKSIM 30 országos bankszimulációs vetélkedőt a gazdasági felsőoktatási intézmények hallgatói számára – az ERSTE Bankkal karöltve – a fennállásának 30. évfordulóját 2018 júniusában ünneplő Bankárképző szervezte. 

A megméretésre 66 diák nevezett az ország számos felsőoktatási intézményéből, a Corvinustól a Szegedi Tudományegyetemig, az ELTÉ-től és a BME-től a Miskolci Egyetemig egyaránt. A verseny on-line fordulójában a háromfős csapatok egy szimulált, európai középméretű bank vezetőiként valós menedzsmentproblémákkal szembesültek, miközben a kialakított stratégiával össz¬hangban lévő, komplex üzleti döntéseket kellett meghozniuk egy versenyző piaci környezetben. A verseny döntőjébe jutott, legjobb öt csapat pénteken a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. székházában mérte össze tudását a szakmai zsűri előtt, melynek tagjai Király Júlia, a KBC Group igazgatósági tagja, Harmati László, az Erste Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese és Kálmán Tamás, az MFB Zrt. Digitális Platform Projektjének vezetője voltak.

Harminc év – harmincezer hallgató

„A Bankárképző fennállásának elmúlt 30 évében több mint harmincezer hallgató szerezhetett korszerű pénzpiaci ismereteket a mintegy félezres oktatói gárdától és vehette át oklevelét az intézményben” – fogalmazott Tóth Judit. A Bankárképző vezérigazgatója hozzátette: a hazai banki, pénzügyi és befektetési szektor vezetői közül nagyon sokan végeztek az intézményben. Tóth Judit reméli, hogy akárcsak az oktatási és tanácsadási tevékenységükkel, úgy a BANKSIM 30 vetélkedővel is hozzájárultak a hazai pénz- és tőkepiacok fejlődéséhez.

A verseny nyertesei az értékes díjak mellett karrierlehetőséget is kaphatnak az Erste Bankban vagy a Bankárképzőben.

Pr7

Forrás: Bankárképző

Partneroldalak