2019. március. 24. - Gábor napja van
Banner
Banner
Banner
Bővíti raktárát a Bridgestone Tatabánya

Bővíti raktárát a Bridgestone Tatabánya

2018. április 24. 16:50

Több mint hárommilliárd forint értékű beruházással új abroncsraktárat épít a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.

Több mint hárommilliárd forint értékű beruházással új abroncsraktárat épít a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. A tízezer négyzetméter alapterületű létesítmény összesen 180 ezer darab gumiabroncs tárolását teszi majd lehetővé, amellyel 600 ezer abroncsra nő a cég teljes raktárkapacitása. Az új raktárépület építési munkálatai várhatóan az év végére fejeződnek be. A beruházás keretében a tatabányai telephelyén egy új öltözőépület is felépül és kialakítanak egy oktatótermet is, amellyel a folyamatosan bővülő munkavállalói körének munka- és képzési körülményeit fejleszti a vállalat.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. tavaly októberben avatta fel 85 milliárdos beruházással felépített második abroncsgyártó üzemét. A modern gyáregységben mesterséges intelligencia alapú, digitális gyártástechnológiával készülnek a kiváló minőségű, prémium gumiabroncsok. Emiatt a vállalat két gyáregységében folyamatosan bővül a termelés volumene. Az idén várhatóan ötmillió, 2020-ban pedig már hétmillió abroncs készül majd a cég teljesen automatikus, digitális gyártósorain. A bővülő kapacitással párhuzamosan, folyamatosan nő az abroncsgyártó munkavállalói létszáma is, amely tavaly több mint 400 fővel, 1100 főre emelkedett.

„Folyamatos fejlesztésink eredményeként tatabányai üzemünk a Bridgestone Csoport egyik legkorszerűbb európai gyártásközpontjává válik a személygépkocsi és kisteherautó abroncsok gyártása terén” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya gyárigazgatója.

Az építkezés várhatóan 2018. decemberében ér véget.

Pr7

Forrás: Bridgestone Csoport

Partneroldalak