2018. november. 19. hétfõ - Erzsébet napja van
Banner
Banner
Banner
Budapest a világ második legszebb városa lett

Budapest a világ második legszebb városa lett

2018. május 9. 14:35

A  World Chachán a világ második legszebb városának választották meg Budapestet. A magyar főváros olyan városokat utasított maga mögé, mint Róma, Firenze vagy Párizs.

A Bloomberghez kapcsolódó World Chachán a világ második legszebb városának választották meg Budapestet – számolt be a Növekedés.hu gazdasági portál. Hab a tortán, hogy hazánk olyan világhírű városokat utasított maga mögé, mint Róma, Firenze vagy Párizs. 

Mutatjuk a tízes listát, íme:

10. Prága


A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Prágában kivételesen jó állapotban őrizték meg a történelmi városrészt. A hidak, a templomtornyok, a macskaköves és kanyargós utcákkal teli óváros romantikus hangulata turisták millióit vonzza. Az éttermek és a hagyományos sörözők pedig a pezsgő életet garantálják.

9. Edinburgh


A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Skócia fővárosát „Észak Athénjaként” is emlegetik. Edinburgh két részből áll: az Óvárost egy magas bazaltsziklán található kastély uralja, a városrész szűk utcákból álló labirintus, míg az Új Várost a széles utak és elegáns külső jellemzi.

8. Amszterdam


A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Amszterdam körülbelül száz kisebb szigeten terül el, amelyeket hidak kapcsolnak össze. A város területének nagy részét vízi utak és csatornák adják. A Világörökség közé tartozik a csatornahálózat, a történelmi központ és a középkori kikötő, amely körbefogja az óvárost.

7. Párizs


A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Párizst sokan nem csak a világ egyik legszebb, hanem a legromantikusabb városának is tartják. A francia főváros számos történelmi helyszínnel, építészeti remekművel büszkélkedhet. Az Eiffel-torony és a Champs-Élysées a legismertebb helyszínek közé tartoznak.

6. Rio De Janeiro


A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Brazília legnagyobb városának tájképe csak egy a sok közül, amiért érdemes elutazni Rióba. A karneválszezon idején az utcák megtelnek díszes táncosokkal, zenével, rengeteg mulatozóval a világ minden pontjáról. A harminc méter magas Megváltó Krisztus szobra a világ egyik legismertebbje, hétszáz méter magasan állva uralja a látképet.

5. Kioto


A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)


A leghíresebb japán kosztümös filmek, mint például Az utolsó szamuráj, vagy az Egy gésa emlékiratai mind Kiotóban játszódnak: Japán legismertebb tradicionális társadalmi csoportjai a gésák, yakuzák, szamurájok is az egykori fővároshoz kötődnek. Kyotoban található Japán legjelentősebb gésanegyede is: az óváros UNESCO Világörökségi védelmet élvez.

4. Firenze


A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A reneszánsz stílusban tündöklő város Toszkána szívében, az Arno-folyó völgyében terül el. A „középkor Athénja” -ként számon tartott Firenzében rengeteg a történelmi és művészettörténeti látnivaló: a történelmi belvárost 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

3. Róma


A kép illusztráció (Fotó: Luciano Mortula – LGM/Shutterstock)
 

Az Örök városban számtalan kulturális és építészeti értékkel találkozhatunk. Szinte Európa teljes történelme végigjárható Rómában, az ókortól napjainkig. Michelangelo festményei és a Sixtusi kápolna látogatása mellett érdemes betérni egy igazi olasz pizzeriába is.

2. Budapest


A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A magyar főváros sokszor feltűnik a különböző szempontok alapján összeállított toplistákon, nem véletlenül. A turistákat elsősorban a Parlament, a Duna, a Halászbástya, a Mátyás-templom és a budai Vár varázsolja el. A Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között közlekedő 2-es jelzésű villamos vonalát a National Geographic magazin a világ tíz legszebb villamos-vasútvonala közé választotta.

1. Velence


A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Velencét sokszor hívják az „Adria királynőjének”, a “víz városának, a „fény városának”, vagy akár „élő múzeumnak” is.  A 118 kisebb szigetből álló, csatornákkal, hidakkal összekötött város Olaszország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja,a világ egyik legromantikusabb városa. A gyönyörű hely, lagúnáival együtt az UNESCO Világörökség része.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/Növekedés.hu

Partneroldalak