2021. december. 5. - Vilma napja van
Banner
Banner
Banner
Elhelyezkedési segítség a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. dolgozóinak

Elhelyezkedési segítség a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. dolgozóinak

2019. január 25. 12:10

Fokozott figyelemmel kíséri a Pénzügyminisztérium fa Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. munkavállalóinak sorsát, ezért felkérte a területileg illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályát, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel segítse az elbocsátott dolgozók mielőbbi elhelyezkedését.

Békés megyében a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat január végi adatai szerint több mint 1200 betöltetlen versenypiaci álláshely volt, csak a szarvasi járásban mintegy négyszáz, ami a cég munkavállalóinak gyors elhelyezkedését nagyban segítheti – tájékoztatott a Pénzügyminisztérium. A tárca fokozott figyelemmel kíséri a Pénzügyminisztérium Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. munkavállalóinak sorsát, ezért felkérte a területileg illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályát, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel segítse az elbocsátott dolgozók mielőbbi elhelyezkedését.

A Békés Megyei Kormányhivatal folyamatos kapcsolatot tart a szakszervezettel, illetve a leépítést bejelentő szarvasi vállalattal, emellett mindent megtesz az elbocsátandó dolgozók mielőbbi elhelyezkedésének elősegítése érdekében. A kormányhivatal kész azonnali beavatkozásra a szarvasi cég esetében, az érintett négyszáz munkavállalónak szükség esetén átképzésekkel, munkaerő-közvetítéssel, illetve különböző munkaerő-piaci programokba való bevonással segíthet.

A legfontosabb, hogy a dolgozóknál a munkából-munkába elv érvényesüljön, ennek érdekében állásbörzék szervezése, folyamatos ügyfélszolgálat biztosítása, csoportos tájékoztatók tartása, illetve a környező munkáltatók felderítése is megvalósulhat a kormányhivatallal együttműködésben – fogalmazott a tárca. Hozzátették, a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. 22 munkavállalóját azonnali hatállyal átvette egy másik, a cég telephelyén működő vállalat. Emellett a térség mintegy húsz jelentős foglalkoztatója jelezte, hogy készek közreműködni a munkavállalók elhelyezésében. A kormányzat mobilitási támogatásai is könnyíthetik a dolgozók újbóli munkába állását.

Pr7
Forrás: Pénzügyminisztérium

Partneroldalak