2018. június. 20. szerda - Rafael napja van
Banner
Banner
Banner
Emelhetik a versenyképesség növelését célzó nullás hitel keretét

Emelhetik a versenyképesség növelését célzó nullás hitel keretét

2017. június 16. 10:20

A pályázói igényekre reagálva várhatóan ismét emelik a kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését célzó hitelprogram keretét.

Emelhetik a versenyképesség növelését célzó nullás hitel keretét - írta a Világgazdaság a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közlésére hivatkozva. A bővítést a felfokozott pályázói érdeklődés indokolja. Az eredeti keret negyvenmilliárd forint volt, ezt később hetvenmilliárdra emelték, a magyar cégek részéről viszont 144 milliárd forint értékben érkezett igény.

A Magyar Fejlesztési Bank hálózatán keresztül igénybe vehető, 5-15 éves futamidejű kölcsön azért is keresett, mert amellett, hogy kamatmentes, kezelési költséget, rendelkezésre tartási jutalékot, előtörlesztési és szerződésmódosítási díjat sem számítanak fel. Alapesetben hatszáz millió forint a hitelösszeg felső határa, kezdő vállalkozások esetében 150 millió. Jelenleg ideiglenesen szüneteltetik a programot.

Az NGM sajtóosztályának tájékoztatása szerint "a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programon (Ginop) belül a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését célzó hitelprogramban intézményrendszeri vizsgálat alatt áll a többletforrás biztosításának lehetősége". A versenyszférában nullás hitelként ismert felhívás célja az életképes, jövedelemtermelő beruházások támogatása.

A munkahelyi képzéseket támogató pályázatokkal kapcsolatban szintén sokan érdeklődtek az NGM tájékoztatása szerint, ezért a kérelmek beadásának kezdetét elhalasztották a felhívások felülvizsgálatáig és pontosításáig.

Pr7

Forrás:vg/MTI

Partneroldalak