2018. április. 23. hétfõ - Béla napja van
Banner
Banner
Banner
Felújítják a Lánchidat és az Alagutat

Felújítják a Lánchidat és az Alagutat

2017. február 17. 10:29

Elkészültek a Várhegy Alagút és a Lánchíd felújításának engedélyezési és kiviteli tervei, a hatósági jóváhagyás idén történhet meg. A közbeszerzési eljárás kiírására legkorábban 2017 második felében kerülhet sor.

Budapest egyik legfrekventáltabb turisztikai látványosságát utoljára 1988-ban újították fel, eljött az ideje ismét a rekonstrukciónak. Elkészültek a Várhegy Alagút és a Lánchíd felújításának engedélyezési és kiviteli tervei, a hatósági jóváhagyás idén történhet meg, adja hírül az egyik kerületi orgánum és a turizmus.com, a Budapesti Közlekedési Központ információira hivatkozva.

A szigetelések, a dilatációs szerkezetek és a lánckötegek cseréjén túl nélkülözhetetlen a járda és az úttest burkolatának felújítása, valamint a korrózió elleni védelem. Tarlós István főpolgármester közlésére hivatkozva a lap 18 milliárd forintra tette a beruházás költségeit.

A gyakorlati munkák helyszíni kezdésére még nincs időpont. Az engedélyező hatóság független szakértői statikai vizsgálatok elvégzését is előírták, ezek tavaly év végére készültek el, a kiviteli tervek hatósági jóváhagyása idén történhet meg.

A közbeszerzési eljárás kiírása a tervek jóváhagyását és a szükséges fedezetbiztosítást követően kezdődhet meg, legkorábban 2017 második felében.

 

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/turizmus.com

Partneroldalak