2020. szeptember. 28. hétfõ - Vencel napja van
Banner
Banner
Banner
Fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki a Citroenre

Fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki a Citroenre

2014. július 7. 15:42

Autócsere programjának hirdetéseivel megtévesztette a fogyasztókat, ezért 40 millió forintra bírságolta a francia autók hazai forgalmazóját a Gazdasági Versenyhivatal. A kedvezményes árakat csak szigorú feltételek mellett vehették igénybe a vásárlók, de ezt eltitkolta a cég reklámjaiban.

A Citroen Hungária Kft. a Citroen Autócsere Programját népszerűsítő hirdetéseiben, az elérhető kedvezmények feltételeivel kapcsolatban megtévesztette a fogyasztókat és ezért a Gazdasági versenyhivatal (GVH) 40 millió forintra bírságolta - közölte a versenyhatóság.

A Citroen Hungária Kft. 2012. december 1. és 2013. november 5. között különböző kommunikációs eszközökön arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy az Autócsere Program keretében kedvezményhez juthatnak. Az öreg gépkocsi leadásával, akár a meghirdetett legalacsonyabb áron és 4 éves kiterjesztett garanciával vásárolhatók egyes Citroen típusú gépjárművek.

A GVH megállapította, hogy a vállalkozás a hirdetéseiben nem minden esetben tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy a régi autójuk leadása mellett elengedhetetlenül szükséges az is, hogy az új gépkocsit a Citroen Autócsere Finanszírozás igénybevételével szerezzék meg. Csak ekkor illeti meg a vásárlót a legalacsonyabb ár és a kiterjesztett garancia.

Egyes kommunikációs eszközökön pedig a vásárlást jelölte meg a kedvezmények igénybevételének feltételeként a cég, miközben a valóságban csak lízing esetén voltak elérhetőek az ígért kedvezmények. Ha a fogyasztó - a régi gépkocsijának leadása mellett - készpénzzel kívánta az új gépkocsi árát kiegyenlíteni, akkor csak 300 ezer forinttal magasabb áron tudta a többlet garanciát megszerezni.

A GVH súlyosító körülménynek minősítette azt, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat - a hosszú ideig tartó kampánynak köszönhetően - a fogyasztók igen széles körét érte el.

Forrás: Pr7/MTI

Partneroldalak