2018. december. 16. - Etelka napja van
Banner
Banner
Banner
Hogyan lesz egy teherautó-sofőrből milliárdos?

Hogyan lesz egy teherautó-sofőrből milliárdos?

2017. november 9. 15:03

Tíz éves fennállását ünnepli a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ), amelyet november 13. és 17. között ünnepel a Fiatal Vállalkozók Hete keretében. A programsorozaton több milliárdos üzletembertől tanulhatják el az érdeklődők, hogyan lehet sikeres egy cég, s mi a meggazdagodás kulcsa.

Első kézből kapnak életre szóló motivációt a fiatalok a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének rendezvényén, amelyet november 13. és 17. között tartanak. Szó lesz arról, hogy milyen lehetőségei van ma fiatal generációjának sikeres életet felépíteni, de kiderül az is, hogy miként válhat valakiből elismert vállalkozó, valamint hogyan lehet pénzt keresni az iskola mellett.

Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke elmondta, a fiataloknak már reális esélyük van megvalósítani az álmaikat. Úgy fogalmazott: „Ma már országszerte elismerik a fiatal vállalkozókat, a FIVOSZ-nak köszönhetően európai szinten is megjelent az ifjúsági vállalkozásfejlesztés. Vissza nem térítendő pályázatokat vehetünk igénybe, ami kiváló alapja lehet egy sikertörténetnek”.

Mint mondta, a Fiatal Vállalkozók Hete az a rendezvény, ahol életre szóló barátságok születnek, az előadók pedig őszintén és kendőzetlenül beszélnek a pályafutásukról, karrierjükről, kudarcaikról és fordulópontjaikról. Közölte, az esemény zárónapján előadást tart majd Kósa Erika, akit Magyarország egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb üzletasszonyaként jegyeznek. Vallja, hogy ugyanaz kell most is  sikerhez, mint egy évtizeddel ezelőtt: világos célok, nagyon sok munka és kitartás.


Kapcsolatokat építhetnek a fiatal vállalkozók a FIVOSZ rendezvénysorozatán                                Stockphoto

„A sikerhez vezethet alkalmazotti lét és vállalkozói életforma is, azt kell eldönteni, kinek melyikhez van affinitása. A vállalkozás általában nagyobb kockázattal és potenciálisan nagyobb eredménnyel járhat, de csak annak való, akik szeretik a kihívásokat és van elég kitartásuk ahhoz, hogy megvalósítsák elképzeléseiket” – magyarázta. Szerinte a FIVOSZ egyik legfőbb értéke, hogy a fiatalok más, hasonlóan tehetséges és ambiciózus vállalkozókkal találkozhatnak, akik ugyanazokkal a problémákkal küzdenek.

„Az, hogy ezekről beszélgethetnek, hogy akár üzleti kapcsolatokat köthetnek és sikeres, példaként szolgáló emberek előadásait hallgathatják, segíthet nekik a karrierjükben. Néha egy elakadásnál csak annyi kell, hogy valaki, aki már volt hasonló helyzetben, meghallgassa őket és tanácsot adjon” – mondta Kósa Erika, aki a Vállalkozz Határok Nélkül napon arról is beszél majd, hogyan lehet sikerre vezető összhangot teremteni a magánélet és a munkahely, a család és az üzlet szakadatlan kihívásai között. 


Milliárdosoktól tanulni

Palásti József, a Fornetti alapítója az Üzlet és Karrier napján adja majd át az általa legfontosabbnak vélt vállalkozási tippeket. Elmeséli majd sikertörténet, hogy miként fejlesztette franchise-rendszerré látványpékség-hálózatát, és hogy miért nem költ soha felesleges dolgokra az üzleti életben sem.


A Digitális E-Volúció napján az előadók közt találjuk Futó Pétert, a Futureal-cégcsoport alapító-társtulajdonosát. Az elméleti matematikusként kandidátusi fokozattal is rendelkező üzletember hazánk egyik leggazdagabb ingatlanmilliárdosa, pedig a hetvenes években, egyetemi hallgató korában még Moszkviccsal szállította ki a cukorkát kisiparos apja szuterénben berendezett műhelyéből a boltokba.

Lakatos Péter, az évi több tízmilliárdos bevételt termelő Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója a hétfői Budapesti Vállalkozók napján körbejárja azt is, miért fontos, hogy valaki teljességgel azonosulni tudjon a cégével.


Összefogás, ötlet, siker                                                                                                                      Stockphoto
 

Kulcsár Tibor, a Ferrari klub alelnöke, a Kulcs-Soft alapítója teherautó-sofőrből lett milliárdos, a Fiatal Vállalkozók Hetén pedig minden részletet elmond sikerének titkáról. Bővebben kifejti majd azt is, miért érzi különösen nagy gátnak, hogy a fiatalok túlságosan jól élnek és már az sem motiválja őket, hogy egy jó étteremben egyenek.

A neves előadók sora pedig ezzel közel sem ért véget: színpadra áll Kasza Tibor, énekes, Béres Alexandra, hazánk egyik legnépszerűbb fitneszedzője, vagy Besenyei Péter Európa- és világbajnok műrepülő is, akik talán még könnyebben vették volna az akadályokat, ha pályájuk kezdetén mentor segítette volna őket.


A Fiatal Vállalkozók Hete ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információkat itt olvashat.

Pr7

Forrás: FIVOSZ

Partneroldalak