2019. június. 27. csütörtök - László napja van
Banner
Banner
Banner
Hulladékgazdálkodási divíziót indított az ALTEO 

Hulladékgazdálkodási divíziót indított az ALTEO 

2019. január 11. 15:41

Az ALTEO Csoport 2019. január elején elindította a Hulladékgazdálkodás Divíziót, az Energiatermelés és Energetikai Szolgáltatások Üzletága keretein belül.

Az ALTEO Csoport által január elején elindított új Hulladékgazdálkodás Divízió a harmadik profitcenter lesz az üzletágon belül, az Energiatermelés, Üzemeltetés és Karbantartás, valamint a Vállalkozás és Projektfejlesztés Divízió mellett. Az új tevékenységi kör létrehozásának célja, hogy az ALTEO tovább bővítse az eddigi jelenlétét az energetikai célú hulladékhasznosítási piacon.

A 2019 januárjában elindult új, Hulladékgazdálkodás Divíziót azért hozta létre az ALTEO, hogy fellendítse a hulladékgazdálkodás kereskedelmi és hasznosítási oldalát a vállalatcsoporton belül. A vállalat az Energiatermelés és Energetikai Szolgáltatások Üzletág keretein belül folytatott tevékenységeknek köszönhetően betekintést nyert és tapasztalatot szerzett a hulladékkezelési és hulladékgazdálkodási piacon. Ennek nyomán döntött úgy a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat, hogy érdemes kibővíteni tevékenységi körét a hulladékgazdálkodási és hulladékártalmatlanítási profillal.

A divízió vezetőjének Simon Anitát nevezték ki, aki a környezetiparban eltöltött 15 éves szakmai múlttal rendelkezik Magyarországon és az EU-ban fenntarthatósági szakemberként, cégvezetőként, illetve hulladékkereskedelemmel foglalkozó vállalkozóként.

„A Hulladékgazdálkodás Divízió illeszkedik az ALTEO stratégiájába, amely az üzletileg, környezetileg és társadalmilag is fenntartható gazdasági fejlődésben rejlő lehetőségek kiaknázására összpontosít. Úgy gondolom, hogy az Energiatermelés és Energetikai Szolgáltatások Üzletágban megszerzett tapasztalatokat kiválóan tudjuk majd kamatoztatni az új divízióban” – mondta ifj. Chikán Attila, a vállalat vezérigazgatója.

„A tendencia, amely szerint egyre többet „szemetelünk”, együtt jár azzal, hogy az innovatív technológiai megoldások és előre mutató jó gyakorlatok kialakítása mellett magas szintű környezetvédelmi lehetőségeket tárunk fel. Az új tevékenységi körrel mind a komplex hulladékkereskedelmi, mind a hasznosítási oldalon új lehetőségeket nyílnak az ALTEO Nyrt. számára” – mondta Simon Anita, a Hulladékgazdálkodás Divízió újonnan kinevezett vezetője.

OPr7
Forrás: ALTEO

Partneroldalak