2019. február. 21. csütörtök - Eleonóra napja van
Banner
Banner
Banner
Ilyen egy inspiratív főnök

Ilyen egy inspiratív főnök

2018. március 12. 14:17

Egy hatékony vezető feladata az, hogy ösztönözze kollégáit arra, együttműködve képesek elérni céljaikat, és beteljesíteni mindazt, amire hivatottak.

Egy elkötelezett vezető valódi csapatot épít, inspirál, együtt gondolkodva halad a közös sikerek irányába. Egy hatékony vezető feladata az, hogy ösztönözze kollégáit arra: együttműködve képesek elérni céljaikat, és beteljesíteni mindazt, amire hivatottak. Íme, hét jellemző tulajdonság Murray Newlandstól, az Entrepreneur.com szerzőjétől.

Sugárzóan pozitív jellem

Az igazán inspiráló vezető minden helyzetben képes megtalálni a problémák pozitív oldalát. Megtapasztalta, hogy a kudarc csak egy állomás, egy kihívás a sikerhez vezető úton.

Hálás a csapatáért

Csak az a vezető lehet elismert, és vívhat ki őszinte tiszteletet munkatársai körében, aki kellő odafigyeléssel viseltetik irántuk, kifejezi elismerését. Nem is gondolnánk, de a legapróbb gesztus is elengedő ahhoz, hogy inspirálj és erősítsd a belső összhangot.

Kristálytiszta jövőkép

A legnagyobb vezető olyan világos vízióval tud fogalmazni, mintha már el is érte volna kitűzött céljait. Az elkötelezett vezető pontosan tudja, hova tart, mit akar elérni, és milyen lépésekkel juthattok el oda együtt.

Jó hallgató

A hallás nem ugyanaz, mint a hallgatás. Az ösztönző vezető valóban meghallgatja, mit mondasz neki, és annak megfelelően válaszol. Sikeres együttműködés csak ott valósulhat meg, ahol mindenkit ugyanolyan jogok illetnek meg, ahol mindenki véleménye ugyanolyan mértékben számít.

Tudatos kommunikáció

A tiszta üzenetek, irányok megfogalmazása nélkül semmi sem megy. A folyamatos kommunikáció, kapcsolattartás biztosítja azt, hogy mindenki a fedélzeten maradjon, és a megfelelő irányba haladjon.

Megbízhatóság

A vezetői őszinteség az egyik, ha nem a legfontosabb eleme a hosszú távú, sikeres együttműködésnek. A munkahely biztonsága az egyik legerősebb motiváció.

Szenvedély

A szervezet küldetése iránti lelkesedés kulcsfontosságú az inspiratív vezető szerepében, hiszen ha nem tudja, miért fontos a munkája, mások sem fogják tudni. Tartsd szem előtt a célokat.

A vezetői és vállalkozói tudás fejlesztése állt a középpontjában a Nemzetközi Networking Hét® magyarországi eseményeinek is, március elején. Budapesten, Pécsett, Debrecenben, Kecskeméten és Győrben sok száz hazai vállalkozás tulajdonosa és vezetője vett részt a programokon.

„Friss tudás, személyes fejlődés és elkötelezettség nélkül nincs igazi siker” – mondja a házigazda BNI® Magyarország vezetője, Avidor András, aki elkötelezett vezetőként évente közel 300 óra képzést és előadást tart különböző konferenciákon, üzleti, főiskolai kurzusokon.

Pr7

Forrás: FERLING

Partneroldalak