2019. október. 14. hétfõ - Helén napja van
Banner
Banner
Banner
Ilyen volt a nyár az ingatlanpiacon

Ilyen volt a nyár az ingatlanpiacon

2018. szeptember 12. 15:56

A nyár utolsó hónapjára egyértelművé vált, hogy az ingatlanpiac jelentős mértékben egyenesített eddig megszokott szezonalitásnak görbéjén. A forgalom augusztusban is erősebb volt, mint azt az elmúlt két évben, ráadásul a keresletindex is 80-as értékével erős érdeklődést jelent. 

Tovább csökkent az ingatlanértékesítési idő az elmúlt év azonos időszakához képest: a panelek esetében ez átlagosan már kevesebb mint kéthónapos átfutást mutat majdnem minden ország és városrészben. Téglalakások esetében ez jellemzően 3-3,5 hónap között mozog területtől függően, Budapest belvárosa az egyik leglassabb területté vált, köszönhetően a magas ingatlanáraknak is Duna House Barométer augusztusi adati alapján.

A fővárosban Budára érdemes néhány pillantást vetni. Egyrészt ezekben a kerületekben jelentősen drágultak az ingatlanok, másrészt ennek ellenére a második és harmadik kerületben is jelentős az érdeklődés a vevők részéről. Utóbbiban jónéhány újépítésű beruházás, köztük a Duna House saját fejlesztései is (MyCity Residence, Forest Hill) vonzzák a vásárlókat, míg a második kerület magas presztízsű lakásai a hazai és külföldi vásárlók között is nagy népszerűségnek örvendenek.

Ezeknek is köszönhetően budai oldalon a panelek esetében az átlagos négyzetméterár 500 ezer forint felett található, míg téglalakások esetében a 700 ezer forinthoz közelít. Utóbbi árhoz kicsit magasabb alku párosul, a tavalyihoz képest duplájára nőtt ennek aránya így akár négy százalékot is faraghatunk a meghirdetett árból. 

A hitelpiacon bejelentett kormányzati intézkedések és a jellemzően aktívabb őszi ingatlanpiac is további változásokat hozhat a következő hónapokban. A legfrissebb Duna House Barométer letölthető verziója itt érhető el.

Pr7
Forrás: Duna House

Partneroldalak