2019. február. 22. péntek - Gerzson napja van
Banner
Banner
Banner
Inkubátorházak épülnek Esztergomban, Komáromban és Tatán

Inkubátorházak épülnek Esztergomban, Komáromban és Tatán

2018. július 13. 11:04

Kezdő vállalkozók tevékenységét segítő inkubátorházak épülnek Esztergomban, Komáromban és Tatán, összesen 1,3 milliárd forintos beruházással.

Esztergom, Komárom és Tata a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatain nyerte el a azokat a támogatásokat, amelynek következtében kezdő vállalkozók tevékenységét segítő inkubátorházak épülhetnek ezeken a településeken összesen 1,3 milliárd forintos beruházással – közölte a megyei közgyűlés elnöke pénteken az MTI-vel.

Popovics György (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a három település a megyei önkormányzat által koordinált pályázatain nyerte el a támogatásokat, melyek a fejlesztések költségeit teljes mértékben fedezik. Esztergomban a Városi Gazdakör épületében hoznak létre inkubátorházat, Komáromban és Tatán újépítésű létesítményt emelnek a városok ipari parkjainak közelében.

A házak mindegyikében nyílt irodákat, közösségi- és konferenciatermeket, valamint műhelyeket alakítanak ki. Az épületek alapterülete ötszáz és ezer négyzetméter közötti. Az inkubátorházakban a helyi gazdasági szereplőknek kívánnak teret biztosítani, munkájukhoz közös szolgáltatásokat valamint általános üzleti, szakmai segítséget biztosítani  – ismertette a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.

Pr7
Forrás: MTI

Partneroldalak