2019. június. 27. csütörtök - László napja van
Banner
Banner
Banner
Jó minőségűek a csokoládémikulások

Jó minőségűek a csokoládémikulások

2018. november 30. 12:09

Az idei karácsonyi fogyasztóvédelmi ellenőrzések az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos vizsgálattal kezdődtek meg. A tapasztalatok szerint a csokoládémikulások összetétele megfelel a csomagoláson feltüntetett elnevezésnek, zsír- és cukortartalomnak.

Az ITM akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma 15 tejcsokoládé és öt étcsokoládé mikulás figurát vizsgált meg abból a szempontból, hogy a gyártók betartják-e a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait, és a termék elnevezése nem tartalmaz-e megtévesztő tájékoztatást.

„Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiváló eredménnyel zárult a laborvizsgálat, mivel mind a húsz termék megfelelt a követelményeknek. A karácsonyi fogyasztóvédelmi ellenőrzések egész decemberben folytatódnak”– emelte ki Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. 

A megvizsgált húsz termék idegenzsír-tartalma mellett a csomagoláson feltüntetett zsír- és cukortartalom helytállóságát is ellenőrizték. A barátságosnak bizonyult csokimikulások adatai a családok tudatos döntéseinek elősegítése érdekében megtalálhatóak ezen a honlapon. Az év utolsó heteiben az ITM kiemelt célja, hogy az aktív fogyasztóvédelmi jelenléttel és a rendszeres ellenőrzésekkel hozzájáruljon a magyar családok nyugodt és biztonságos ünnepi felkészüléséhez.

Hunyor Erna Szofia
Forrás: Pr7/ITM

Partneroldalak