2019. június. 27. csütörtök - László napja van
Banner
Banner
Banner
Kavosz: fontos, hogy ne legyen uniós forrásvesztés 2021 után

Kavosz: fontos, hogy ne legyen uniós forrásvesztés 2021 után

2019. január 9. 12:49

A hazai vállalkozói közösség számára fontos, hogy ne legyen európai uniós fejlesztési forrásvesztés a 2021-2027-es időszakban –hangsúlyozta Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

A  Brexittel nagy befizető távozik a rendszerből, továbbá átalakítják az unió költségvetési struktúráját, és abba olyan elemek is kerülnek, amelyek gazdasági szakemberek véleménye szerint nem tartoznak oda – fogalmazott Krisán László. A Kavosz Zrt. vezérigazgatója példaként említette, hogy nem tartják jó megoldásnak a migrációs politika költségeit a többi tételből elvenni.

Szerinte 2021 után még erősebb támogatást kellene kapnia az uniós és a hazai kkv-szektornak egyaránt. A szinten tartást sem tartják jó ötletnek, miután ez a vállalkozói közösség adja a foglalkoztatás gerincét. A források elosztásánál szem előtt kellene tartani azt is, hogy a vállalkozások hogyan tudnak majd előbbre lépni a kutatás-fejlesztés, az innováció, a digitalizáció területén – fogalmazott Krisán.

Mint mondta, ezért is kiemelten fontosa hazai vállalkozói közösség számára, hogy ne legyen európai uniós fejlesztési forrásvesztés a 2021-2027-es időszakban.

Pr7
Forrás: MTI

Partneroldalak