2020. május. 29. péntek - Magdolna napja van
Banner
Banner
Banner
Kedvező lett a lakásbefektetések hozama!

Kedvező lett a lakásbefektetések hozama!

2014. február 20. 16:48

Az alacsony kamatszint felélénkítheti a lakáspiacot is, ahol kedvezők lettek a hozamok. Az idén januárban Budapesten minden negyedik, vidéken pedig minden ötödik ingatlanvásárló befektetési céllal vett lakást -derült ki a legfrissebb elemzésből. 

A Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat adatai szerint a befektetők keresik a jelenlegi 2,5 százalék körüli éves forintbetétek kamatainál nagyobb lehetőségeket és erre jó esélyt nyújt a lakáspiac. 

Az elemzés a legkeresettebb 50 négyzetméteres paneles, illetve 60 négyzetméteres tégla lakásokat veszi alapul. Egy pesti, zuglói panel vételára 10,5 millió forint és havi 53 ezer forintért lehet kiadni. Itt a hozam 6 százalék. Ugyanitt egy tégla lakás ára 16 millió forint, a havi bérleti bevétel pedig 86 ezer forint, így a hozam 6,4 százalék. Egy éve még egyikbe sem érte volna meg befektetni, mert az éves forintbetét kamata is hasonló szinten, 6 százalék körül volt.

A legmagasabb hozamokat országosan Pécsett lehet elérni, ahol a panelnél 8,4 százalék, a tégla lakásnál pedig 10,4 százalék a hozam. Ennek az az oka, hogy itt alacsonyak a lakásárak, és magasak a bérleti díjak.

 

Forrás: Pr7/MTI

Partneroldalak