2020. szeptember. 25. péntek - Eufrozina napja van
Banner
Banner
Banner
Kicsi és külvárosi a legkelendőbb lakás 

Kicsi és külvárosi a legkelendőbb lakás 

2018. november 27. 10:27

Az egyre kisebb alapterületű lakásokat keresik a vevők, így reagálnak a folyamatos áremelkedésre – ismerteti keddi számában a Világgazdaság. 

Jelenleg a legnépszerűbbek a 20 négyzetméter alatti garzonok, bár ezek átlagos ára sem alacsony, már 14,9 millió forint. Ennyiért néhány éve még akár másfél szobás lakást is lehetett venni a legtöbb pesti kerületben. Összességében a negyven négyzetméteresnél kisebb ingatlanok nagyon keresettek, míg az 50-60 négyzetméteresre vonatkozó hirdetésekre már átlag alatti számban érkeznek érdeklődők – közölte Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Az ingatlanhirdetési oldalon regisztrált keresések száma alapján továbbra is a XIII., a XI., és a XIV. kerület a legnépszerűbb, ami nem véletlen, hiszen ezekben a kerületekben van a legtöbb eladó lakás. Sokkal többet mond el egy kerület népszerűségéről, hogy egy ingatlanhirdetés átlagosan mekkora érdeklődést vált ki. Ennek alapján egyértelműen a peremkerületek – jelenleg a XXII., a XXI., XVII., XVI. – a legnépszerűbbek. Pontosan azok, amelyek a négyzetméterárak alapján a legolcsóbbak közé tartoznak.

Minél olcsóbb egy lakás, annál nagyobb érte a verseny. Budapesten az idén a nehyvenmillió forintnál olcsóbb lakásokra irányul az érdeklődések hetven százaléka, de a kínálatnak már csak alig a hatvan százaléka tartozik ebbe az árkategóriába.

Pr7
Forrás: Világgazdaság

Partneroldalak