2018. december. 16. - Etelka napja van
Banner
Banner
Banner
Kiemelten ellenőrzik a minimálbér és a garantált bérminimum emelését

Kiemelten ellenőrzik a minimálbér és a garantált bérminimum emelését

2017. november 13. 13:13

A minimálbér és szakmunkás garantált bérminimum emelését jövő március-áprilisban, a munkavállalói jogviszonyok rendezettségét pedig június- júliusban ellenőrzik majd a munkaügyi ellenőrök - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2018-es ellenőrzési tervéből.

A szeptember-októberi időszakban a mezőgazdasági, erdőgazdálkodási, halászati ágazatban, valamint  az élelmiszergyártás és italgyártás területén működő munkáltatók foglalkoztatási gyakorlatának vizsgálatára helyeznek majd nagy hangsúlyt, mert jövőre kiemelten ellenőrzik a minimálbér és a garantált bérminimum emelését - áll a munka.hu honlapon közzétett tervben. 

E szerint a munkavédelemre vonatkozó szabályok betartása körében az első és a negyedik negyedévben a kölcsönzött munkavállalók munkakörülményeit ellenőrzik.

 
A mezőgazdasági munkavédelmi kampányhoz kapcsolódik az országos vizsgálat                  Fotó: MTI
 

A második és a harmadik negyedévben a mezőgazdaság kerül az ellenőrzések középpontjába, ugyanis a baleseti veszélyforrások és az egészségkárosító kockázatok lehetősége miatt ez az egyik legveszélyesebb ágazat. Az országos vizsgálat kapcsolódik az idén június 13-án indult kétéves mezőgazdasági munkavédelmi kampányhoz - tették hozzá. 

A szabályok megsértőire kiróható munkavédelmi bírság ötvenezertől tízmillió forintig, a munkaügyi bírság pedig harmincezer forinttól húszmillió forintig terjedhet.

Pr7

Forrás: MTI

Partneroldalak