2019. június. 27. csütörtök - László napja van
Banner
Banner
Banner
Kínában népszerűsítették a magyar borokat

Kínában népszerűsítették a magyar borokat

2018. december 3. 13:43

A novemberben megrendezett ProWine China Ázsia legnagyobb és legjelentősebb borkiállítása és vására, amelynek idén is Sanghaj adott otthont. A Magyar Turisztikai Ügynökség standján tíz hazai társkiállító borászat mutatta be a kiváló minőségő magyar borokat.

Tokaj, Eger, Szekszárd, Villány, Balatonboglár és Etyek-Buda borvidékek borai nagy népszerűségre tettek szert Kínában, a ProWine China Ázsia elneveuzésű kiállításon és vásáron – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). 

Közölték, a magyar standon kiállító borászatok jelentős, a tavalyit is meghaladó érdeklődés mellett mutatták be boraikat és a magyar borágazatot a kínai szakmai közönségnek, a borpiac képviselőinek és a világ borai iránt érdeklődő látogatóknak. A pincészeteknek lehetősége nyílt az információ- cserére is, valamint számos tárgyalás is zajlott.  

A szakmai közönség a szemináriumon napi három alkalommal mesterkurzusok keretében, előadással kísért vezetett borkóstolók során ismerhette meg a magyar borokat, amelyeket a „Magyarország Sommelier Bajnoka 2018” díj nyertese, Angerman László és a Wine & Spirit Education Trust (WSET) oktató, Yonan Xu mutattak be a közönség soraiban ülőknek. 

Eszencia kóstoló

A magyar stand programjai közül a legjobban várt és nagy sikerrel lezajlott eseménye a kiállítás második napján megrendezett, 1947-es Eszencia kóstoló volt, amelyen a vendégek egy 71 éves tokaji eszenciát kóstolhattak meg. A világszinten is kuriózumnak számító tételt az egyetlen kínai Master of Wine, Fongyee Walker bontotta fel és mutatta be a közönségnek. A különleges élményre számtalan látogató kíváncsi volt, a standon teltház kísérte figyelemmel a szakmai kóstolót.

A ProWine China kiállítás jelentőségét mutatja, hogy idén összesen több, mint 19 ezer vendég kereste fel a rendezvényt, amely kiugróan magas, három százalékos növekedés az előző évhez képest, a magyar stand pedig most is nagyon népszerű volt.

Hunyor Erna Szofia
Forrás: Pr7/MTÜ

Partneroldalak