2020. augusztus. 5. szerda - Krisztina napja van
Banner
Banner
Banner
Kiterjeszti a kormány a munkanélküliek elhelyezkedését segítő programot

Kiterjeszti a kormány a munkanélküliek elhelyezkedését segítő programot

2019. január 30. 12:23

Új típusú foglalkoztatási eszközökkel még tovább növelhető a foglalkoztatás szintje Magyarországon, ennek kulcsa a meglévő munkaerő-tartalék mozgósítása – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter.

A kormány Borsod-Abaúj-Zemplén megyére is kiterjeszti a Kelet-Magyarországon tavaly elindított munkaerő-piaci programot, amely a munkaügyi hivatalok hatékonyságát hivatott javítani, ami érdemben elősegítheti az ott meglévő jelentős számú közfoglalkoztatott és álláskereső elhelyezkedését – jelentette be Varga Mihály.

Országos bevezetés előtt

A pénzügyminiszter elmondta, a program kiterjesztése egy újabb lépcsőfok az országos bevezetés előtt, amivel azt szeretnék elérni, hogy több mint 50 ezren tudjanak elhelyezkedni a versenyszférában az elkövetkezendő időszakban. A tavaly indított projekt célja, hogy úgy alakítsuk át a munkaügyi kirendeltségek munkáját, hogy azok a korábbinál jóval hatékonyabb segítséget tudjanak nyújtani a közfoglalkoztatottak, az álláskeresők, valamint a dolgozni vágyó inaktívak és tartós munkanélküliek számára, hogy belépjenek vagy visszatérjenek a munka világába.

A pénzügyminiszter közölte, az állami foglalkoztatási hivatalok és a vállalatok közötti kapcsolat erősítésével így jobban feltárhatóvá válnak a helyben található, be nem jelentett álláshelyek. Úgy fogalmazott, a két keleti megyében eddig mintegy ötezer új üres álláshelyet sikerült felkutatni, 3700 közvetítésből a tavalyi év utolsó három hónapjában mintegy 1400 sikeres volt.

Sikeres kiközvetítések

Tavaly a negyedik negyedévében Hajdú-Bihar megyében így több mint hétszeresére, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig több mint a duplájára emelkedett a sikeres kiközvetítések száma az azt megelőző évihez képest. Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja elmondta, a program a megyében található vállalatoknak nagy segítséget nyújthat abban, hogy biztosítani tudják a munkaerő-szükségletüket.

 

Hunyor Erna Szofia
Forrás: Pr7/Pénzügyminisztérium

Partneroldalak