2019. március. 25. hétfõ - Irén napja van
Banner
Banner
Banner
Kormányzati támogatás vállalkozásoknak

Kormányzati támogatás vállalkozásoknak

2018. február 21. 13:08

Amikor gazdaságfejlesztésről gondolkodunk, mindig kiemelt hangsúlyt kapnak a magyar kis- és középvállalkozások – mondta Pomázi Gyula az Irinyi Terv keretében nyújtott támogatói okirat ünnepélyes átadásakor.

„A kormány újraiparosítási programjával azt kívánjuk elérni, hogy megteremtsük a magyar gazdaság hosszú távú, fenntartható növekedésének hajtóerejét” – fogalmazott Pomázi Gyula az Irinyi Terv keretében nyújtott támogatói okirat ünnepélyes átadásakor. Az iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkár elmondta: amikor gazdaságfejlesztésről gondolkodunk, mindig kiemelt hangsúlyt kapnak a magyar kis- és középvállalkozások.

A bővülés, a fenntartható gazdasági növekedés útja a termelékenység emelésén, a technológiai fejlesztéseken és a kapacitásbővítésen át vezet – hangsúlyozta a helyettes államtitkár. Éppen ezért fontos, hogy segítsük az olyan cégeket, mint például a BHE Bonn Hungary Kft., amely egy komoly tudományos háttérrel bíró vállalat – egészítette ki. Kimagasló érték, hogy a cég egy igen innovatív és erős piaci versenynek kitett területen, a rádiófrekvenciás és mikrohullámú rendszerek fejlesztése és gyártása terén elismerésre méltó eredményeket ér el, valamint az, hogy vállalat által kínált megoldásokat négy kontinensen, közel 30 országban használják – emelte ki Pomázi Gyula.

Feladatunk, hogy támogassuk a vállalkozásokat abban, hogy egyre magasabb célokat tűzhessenek ki maguk elé, azért a Nemzetgazdasági Minisztérium több mint 99 millió forinttal támogatta a BHE Bonn Hungary Kft. 198 millió összértékű, jelismétlő hálózati berendezéseinek fejlesztését – részletezte a helyettes államtitkár. A kutatóhelyek és a vállalkozások kapcsolatának erősítésével, valamint a gazdasági szabályozás eszközeivel kíván a kormány maga is hozzájárulni ahhoz, hogy az új tudományos eredmények megjelenjenek a termelésben, s ezáltal a piacokon – jelentette ki, hozzátéve: csak erős gazdasági alapokra, sikeres vállalkozásokra támaszkodva építhetünk fejlődő társadalmat. 

Pr7/Nemzetgazdasági Minisztérium

Partneroldalak