2019. szeptember. 23. hétfõ - Tekla napja van
Banner
Banner
Banner
Lerakták a nyugati vasútvonalat védő gát alapkövét - videó

Lerakták a nyugati vasútvonalat védő gát alapkövét - videó

2014. február 20. 15:41

A Magyarországot a Nyugattal összekötő logisztikai hálózat egyik legfontosabb elemének, a Bécs-Budapest vasútvonalnak az árvíz-mentesítését szavatolja az a gátrendszer, amelynek alapkövét csütörtökön rakta le a magyar miniszterelnök a komáromi Rákóczi rakparton. A hétmilliárd forintból épülő létesítmény jövő augusztusra készül el, és 29 ezer embernek is teljes biztonságot nyújt majd Komárom és Almásfüzitő térségében az árhullámoktól.

 

Az alapkő letételekor Orbán Viktor kijelentette: Magyarország ma olyan állapotban van, amit biztatónak lehet mondani. Nehéz dolog volt rátalálni arra az útra, amiről azt mondhatjuk, hogy minden nap képesek vagyunk rajta egy-egy lépést lépni előre, "ha már rátaláltunk, arra kérem Önöket, hogy ne hagyjuk el" - tette hozzá. A kormányfő kiemelte, hogy meg kell védeni azokat az eredményeket, amelyeket megvalósítottak. Példaként a családtámogatási rendszert, a gyed extrát, a rezsicsökkentést, a bankokkal és a szolgáltatókkal szemben elért kedvező gazdasági pozíciókat említette.

 "Arra kérem Önöket, hogy védjük meg közösen Magyarország jövőjét" - fogalmazott.

A miniszterelnök a közelmúlt katasztrófáit számba véve, a legutóbbi árvíz mellett megemlítette a kolontári vörösiszapömlést, a beregi és a borsodi árvizeket, amelyek után újjáépítették az érintett területeket. "Mindenki más tanulságot von le a történtekből. Én egyetlen tanulságot vonok le, nekünk ne mondják, hogy valami lehetetlen" - jelentette ki.

Orbán Viktor hozzátette, ha a baj nagy, az állam önkéntesek nélkül nem tudja megvédeni az országot. "Csak az önkénteseknek köszönhető a legutóbbi árvíz időszakában is, hogy nem vitt el bennünket a víz, a Dunát sikerült a gátak között tartani" - mutatott rá a miniszterelnök.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatója, szimbolikusnak nevezte a komáromi helyszínt, ahol 2013-ban a legmagasabb töltések tetejét is elérte a víz. "Komoly kockázat volt, a miniszterelnök úr is kétszer volt itt. A magyarok csendes komolysággal és hittel védekeztek, megvédtük az országot" - tette hozzá.
Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője elmondta, a munkálatok során összesen 14 kilométert meghaladó hosszúságú, egybefüggő gátrendszer alakul ki 2015 augusztusára, amelynek védelmi képessége a korábbi 35 százalékról 100 százalékra emelkedik.

A hét milliárd forintot meghaladó költségű beruházás legjelentősebb eleme a Bécs-Budapest vasútvonal árvíz-mentesítése, ennek érdekében közel öt kilométer hosszú új töltést építenek. Itt korábban árvizek esetén az óránként 160 kilométeres sebességű vasútforgalmat akár 20 kilométeresre kellett korlátozni, esetenként teljes vágányzárat kellett elrendelni. A töltések megerősítése során közel hatszázezer köbméter anyagot építenek be, felújítják a védelmi szakaszhoz kapcsolódó Concó patak torkolati szakaszának, valamint az ácsi Duna-mellékág árvízvédelmi létesítményeit és gátőrtelepeit. A belterületi töltések fejlesztése során Komáromban a vasútállomás előtt árvízvédelmi fallal és burkolattal is kiegészül a létesítmény

 

Forrás: MTI

 
 

 

Partneroldalak