2018. június. 25. hétfõ - Vilmos napja van
Banner
Banner
Banner
Magyar cég építi a román főváros új üzleti negyedét

Magyar cég építi a román főváros új üzleti negyedét

2017. július 17. 12:32

Budapesti, krakkói és varsói fejlesztései elindítását követően a román fővárosba is visszatér a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia, amely mintegy négyszáz új lakást épít Bukarestben. 

Külföldön is fokozza aktivitását Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. A társaság egy 13 telekből álló, összesen 15 336 négyzetméteres területet vásárolt meg a bukaresti vásárváros területén, a Romexpo kiállítási és rendezvényközpont, a World Trade Center és az ANL Romexpo lakópark szomszédságában. A vállalat árverésen szerezte meg a telkeket, az ügylet fő hitelezője az Alpha Bank. A Cordia mintegy négyszáz új otthont épít fel a területen, amely a várakozások szerint a jövőben a román főváros új üzleti központjává válik majd.

A helyi építési szabályzat alapján a területen legfeljebb földszint + 11 szintes lakóházak építhetők. A tervezett épületek 1-4 szobás lakásokból állnak majd, összesen 34 ezer négyzetméter alapterülettel.

„A Cordia célja, hogy a régió legnagyobb lakóingatlan-fejlesztőjévé váljon” – mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója. „A környező országok gazdasága növekedésnek indult, a kamatkörnyezet kedvező, a finanszírozási lehetőségek pedig kiválóak. A Cordia nemzetközi terjeszkedésének legfőbb alapja a jelentős kereslet a helyi lakáspiacokon, illetve a célországokban elérhető kiváló minőségű lakóingatlanok korlátozott száma” – tette hozzá.

A román fővárosban idén kezdődik a 6-os metró építése, a Cordia által felépítendő otthonok az egyik megálló közvetlen közelében lesznek. „E közösségi közlekedési beruházásnak köszönhetően a Cordia lakóingatlan-fejlesztési projektjének otthont adó tágabb környék kulcsfontosságúvá válhat Bukarest irodatérképén” – hangsúlyozta Mauricio Meza Gomez, a Futureal romániai országigazgatója. „Várakozásaink szerint ez a terület a következő években rendkívüli fejlődésen megy majd keresztül, hiszen átfogó fejlesztéseket terveznek a lakóingatlan- és kereskedelmi beruházásoktól kezdve egészen a közlekedésig” – tette hozzá.

Pr7

Forrás: Futureal

Partneroldalak