2023. június. 5. hétfõ - Fatime napja van
Banner
Banner
Banner
Magyar vállalkozásokat díjaztak

Magyar vállalkozásokat díjaztak

2017. július 14. 11:40

A hosszú távú fejlődés lehetőségét azokban a hazai vállalatokban, vállalkozásokban kell keresni, amelyekben megvan a folyamatos innováció és a piachoz való alkalmazkodás képessége – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

A  kormány kész arra, hogy megfelelő hátteret teremtsen a vállalkozásoknak, segítse a fejlődést, és  forrásokat rendeljen a célok megvalósításához. Ezeket a törekvéseket az eredmények is tükrözik, akár a növekedés ütemét, akár a központi költségvetés helyzetét, vagy a reálbérek emelkedését nézzük – emelte ki a tárcavezető.

Varga Mihály úgy fogalmazott, Magyarország mindenféle szempontból a legbiztonságosabb országok közé tartozik, és ezt szeretnék a jövőben is megőrizni. A vállalkozások akkor tudnak tervezni, ha ehhez biztonság társul. A magyar gazdaság növekedési pályán van, az államkassza elsődleges egyenlege pozitív, és az államadósság is csökkent az elmúlt években. Hozzátette, a kormány nem hisz abban, hogy a munkaerőhiány pótlására a migráció lenne a megoldás. A kormányzat célja, hogy a 300 és 600 ezer közötti inaktív hazai népesség visszakerüljön az elsődleges munkaerőpiacra.

A hónap beruházója elismerésben májusban az innovatív papír raklapokat gyártó DS Smith Packaging Hungary Kft., júniusban a megújuló geotermikus energia kinyerésével foglalkozó Hansa Kontakt Invest Kft. részesült. A DS Smith Packaging Hungary Kft. több mint 3 milliárd forintos beruházásának köszönhetően a cég 7 új kutatói és további 16 munkahellyel bővült. A Hansa-Kontakt Invest Kft. 1,7 milliárd forintos fejlesztésének köszönhetően a vállalat új termékekkel és szolgáltatásokkal tudja növelni tevékenységét.

A hónap kis- és közepes vállalata díjat a háztartási készülékek, speciális mérlegek és egészségmegőrző termékek gyártásával foglalkozó MOMERT Zrt. és a csomagolóanyagokat gyártó, teljes egészében magyar családi tulajdonban lévő HACONA Csomagolástechnológia Kft. vezetői vehették át.

A hónap startup vállalata térgeometria megértését segítő alkalmazást fejlesztő VR-AR Education Zrt. és asztmás állapotnaplózó szoftvercsomag, a Pulmoment fejlesztőcsapata lett.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/Nemzetgazdasági Minisztérium

Partneroldalak