2019. január. 23. szerda - Zelma napja van
Banner
Banner
Banner
Magyarország a Caravan, Motor und Touristik díszvendége

Magyarország a Caravan, Motor und Touristik díszvendége

2018. január 12. 13:21

Magyarország lesz a díszvendége a világ egyik legnagyobb turisztikai és szabadidős vásárának, a németországi Caravan, Motor und Touristik kiállításnak.

A január 13-án, szombaton kezdődő stuttgarti Caravan, Motor und Touristik (CMT) rendezvény idén ünnepli ötvenedik jubileumát. Több mint kétezer kiállító vesz rajta részt, így a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), és egyben Magyarország számára is kiemelkedően fontos megjelenési lehetőség. Az MTÜ egy több mint kétszáz négyzetméteres impozáns standon, változatos és színes programmal mutatkozik be a német és nemzetközi közönségnek. A nagy hagyománnyal bíró vásárra idén is legalább kétszázezer látogatót várnak a szervezők.

Az először 1968-ban megrendezett stuttgarti kiállítás napjainkra Németország legnagyobb, és egyben a világ egyik legjelentősebb nemzetközi turisztikai, szabadidős és turizmusipari vására lett. Németország a magyar turizmus az egyik legjelentősebb küldőországa: évente félmilliónál is több német turista érkezik azért, hogy megismerje Magyarországot. Az, hogy hazánk a vásár díszvendége lehet, kiváló lehetőség arra, hogy megmutassuk tájainkat, látnivalóinkat, kultúránkat, borainkat, ételeinket a német közönségnek. Ez a lehetőség egyben a hazai turisztikai szakma óriási elismerése is – közölte az MTÜ.


Látványos standdal mutatkozik be a CMT-n Magyarország  (A kép illusztráció)                     Fotó: MTI

Magyarország már a hivatalos megnyitóünnepségen kiemelt lehetőséget kap a bemutatkozásra. Az eseményen beszédet mond Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kultúráért és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára. A kétszáz négyzetméteres magyar standon a folklórtól a gasztronómián át az innovatív produkciókig hosszú lesz a programok sora. Az élőzene és a kürtöskalács sütés mellett filmvetítés, virtuális túra is színesíti Magyarország régióinak bemutatását.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/MTÜ

Partneroldalak