2019. március. 24. - Gábor napja van
Banner
Banner
Banner
Magyarországra figyel a borturisztikai világ

Magyarországra figyel a borturisztikai világ

2018. április 11. 14:21

Elkezdődött a világ legnagyobb borturisztikai eseménye, az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) tizedik, jubileumi rendezvénye Budapesten.

Magyarország borvidékei mutatkoznak be a nemzetközi szakmai közönségnek a három napos IWINETC-en, ezzel is népszerűsítve hazánkat és az ország borturisztikai desztinációit. Ezekben a napokban több mint 300 borturizmusban érdekelt cég – utazási irodák, tour operatorok, szakmai szervezetek – és a világ különböző pontjairól érkező szakember képviselteti magát Budapesten, 29 különböző országból – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).  

Közölték, a konferencia első napján Anthony Swift, az IWINETC főszervezője, Farkas Dávid, a társszervező MTÜ szálláshelyekért és vendéglátásért felelős vezérigazgató-helyettese, valamint Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára köszöntötte a hazai és nemzetközi bor- és borturisztikai szakma, valamint a sajtó megjelent képviselőit.

Minőségi borkultúra

„Magyarország számára rendkívül megtisztelő, hogy otthont adhat a világ elsőszámú borturisztikai rendezvényének, országunk és fővárosunk találkozóhelye lehet a világ borszakmai és borturisztikai szektorának” – mondta. „Ez a mai nap is bizonyítja, hogy külföldön elismerik a borturizmus, és általában a turizmus területén az elmúlt időszakban végzett megfeszített munkánkat” – hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes. 


Cél, hogy a turisztikai márkán keresztül a magyar bor értékeit is megismerje a világ            Fotó: MTI

Gál Zsombor, az MTÜ kiemelt vezető szakértője kifejtette: az MTÜ egyre növekvő figyelmet szentel a minőségi borkultúra és gasztronómia népszerűsítésének. Az ügynökség célja, hogy a turisztikai márkán keresztül a magyar bor értékeit is megismerje a világ. 

ifj. Szepsy István mádi borász tartott előadást a Tokaj-hegyaljai borvidék sajátosságairól. Elizabeth Gabay Master of Wine moderálásával tartott kerekasztalbeszélgetésen Rókusfalvy Pál etyeki borász és gasztronómiai fesztiválszervező, Laposa Zsófia, badacsonyi borász és Zilai Zoltán, a Magyar Fesztivál Szövetség tagozatvezetője beszélgetett a borfesztiválok és borfókuszú rendezvények jelentőségéről. Délután Herczeg Ágnes nemzetközi borakadémikus és Ronn Wiegand Master of Wine kiemelt borkóstoló keretében mutatta be Magyarország borait és desztinációit az ország hat borrégiójának nyolc jellegzetes borán keresztül.

A magyar előadók mellett neves nemzetközi szakemberek is előadásokat tartanak a konferencia öt fő témájában: piackutatás, szakmai fejlesztés, márkaépítés és marketing, rejtett borturisztikai desztinációk, kapcsolatépítés. A konferencianapok délutánján, majd a szakmai programok után a delegátusok, az utazási irodák és a szakmai média képviselői vidéki helyszínekre látogatva is felfedezik Magyarországot mint borturisztikai desztinációt. A keddi napon a résztvevők a Lázár Lovasparkban vettek részt borvacsorán.
A konferencia programjáról és az előadókról bővebben itt olvashat.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/MTÜ

Partneroldalak