2018. december. 10. hétfõ - Judit napja van
Banner
Banner
Banner
Már a mikrovállalkozások is igényelhetik a nulla százalékos hitelt

Már a mikrovállalkozások is igényelhetik a nulla százalékos hitelt

2017. november 14. 16:43

November 15-től az eddiginél is kedvezőbbek lesznek a vállalkozások kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységeinek ösztönzése és beruházásainak előmozdítása érdekében meghirdetett, nulla százalékos kamatú hitelprogram igénylési feltételei. Az MFB Pontokon elérhető „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Hitelprogram” módosításának célja, hogy szélesítse azon vállalkozások körét, amelyek élhetnek a kedvező hitel lehetőségével.

Módosította a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az európai uniós forrású, „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Hitelprogram” (GINOP-8.1.1-16) termékleírását. A 2017. november 15-én hatályba lépő módosításoknak köszönhetően bővítésre került a kölcsönre jogosultak köre, és már a mikrovállalkozások is igényelhetik a rendkívül kedvező, nulla százalékos kamatozású hitelt. További könnyítés, hogy a kölcsön összegének minimálisan felvehető összegét, a korábbi százmillió forintról ötmillió forintra csökkentették, amely szélesíti a potenciális ügyfelek körét - tájékoztatott az MFB.


Rákossy Balázs: a módoítások az igénylők valós igényeit veszik még inkább figyelembe                  Fotó: MTI
 

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta: folyamatosan figyelik a vállalkozásoktól érkező visszajelzéseket, és ennek köszönhető ez a mostani módosítás, amely az igénylők valós igényeit veszik még inkább figyelembe. A módosításoknak köszönhetően a hitelprogram keretében az innovációs láncnak a piachoz legközelebbi részét finanszírozhatják, amikor a K+F+I tevékenység már üzletileg kezelhető kockázatot hordoz magában. A projektek keretében a kifejlesztett termékek, szolgáltatások, eljárások előállításához, gyártásához szükséges, a vállalkozás számára technológiai előrelépést biztosító eszközök, infrastruktúra beszerzése is tervezhető.

Az MFB Pontok hálózatának bővítésével az érdeklődők már 642 Ponton igényelhetik az uniós forrású hiteleket, illetve előzetes online hitelbírálati kérdőívet is kitölthetnek az mfb.hu weboldalon, ahol minden információ elérhető az MFB Pontokról és az európai uniós hitel- és kombinált hitelprogramokról.

Az új termékdokumentációk, valamint a módosításokat tartalmazó teljes lista az alábbi linkeken érhetőek el.

 

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/MFB

 

Partneroldalak